Reteta Somon innegrit – Reteta dieta KETO

Daca esti in cautarea unei retete pentru cina, ceva care sa fie gata in 15 minute, incearca sa faci acest somon. Somonul proaspat este acoperit cu un amestec de ingrediente indraznete. Bineinteles, poti personaliza nivelul de condimentare. Serveste aceasta cina usoara cu orez, peste o salata.

Ce inseamna „innegrit”?

Innegrirea este o metoda de gatit prin care pestele sau carnea de pui sunt date cu grasime, acoperite in mod generos cu un amestec de condimente si trase la tigaie pana se prajesc iar condimentele creaza o crusta neagra. Pestele nu este ars, desi are o culoare profunda.

Care este diferenta dintre gratar si innegrit? Somonul la gratar este o tehnica de gatit prin care somonul este gatit la flacara deschisa, in timp ce innegrirea este o metoda de gatit prin care somonul este coperit cu condimente si se face la tigaie.

Inseamna innegrit, cajun? Innegrirea este o metoda utilizata in bucataria cajun. Condimentarea cajun tinde sa fie mai picanta.

Condimente pentru somon innegrit

Boia afumata
Chimen macinat
Usturoi praf
Ceapa praf
Oregano uscat
Sare si piper
Piper rosu

Ingrediente

Condimentele pentru innegrire: amestec de boia afumata, usturoi praf, chimen, ceapa praf, oregano uscat, sare, piper si piper Cayenne.
Unt, ghee, ulei de masline sau ulei de avocado: untul este ingredientul traditional utilizat pentru innegrire, deoarece grasimile din lapte ajuta la capatarea unei culori inchise, dar poti folosi ghee sau ulei daca preferi. Mie imi place sa folosesc ulei de avocado, deoarece nu produce fum, asa ca bucataria mea nu va deveni un furnal.
Somon. Somonul este bogat in grasimi si proteine sanatoase. Poti cumpara file de somon sau somon congelat.
Topping. Un amestec de ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel tocat ofera somonului un finisaj aromat si stralucitor. Indiferent de grasimea (unt topit, ulei de avocado etc) folosita la inceput pentru somon.

Citeste si:  10 smoothie-uri care te vor ajuta să slăbeşti

Directii de preparare a somonului innegrit

  1. Usuca somonul folosind prosoape de hartie pentru a-l sterge de apa. Unge-l cu ulei.
  2.  Amestecam condimentele pentru innegrire intr-un vas mic. Asezam somonul cu fata in jos in amestecul de condimente si il impingem pentru a acoperi uniform somonul (dar nu pe fund).
  3. Stropim o tigaie cu fund dublu sau din fonta cu unt sau ulei si o incalzim timp de 1-2 minute. Odata ce este fierbinte asezam carnea de somon cu fata in jos si o gatim maxim 2-3 minute fara a o muta.
  4. Intoarce filele, da focul pe mediu si stropeste cu putin ulei tigaia, adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat.
  5. Continua sa gatesti somonul timp de 6-8 minute sau pana cand temperatura interna atinge 63° C

Top 3 sfaturi pentru somonul perfect innegrit

Foloseste peste rece si o tigaie foarte fierbinte pentru innegrirea finala.
Nu ridica somonul dupa ce l-ai pus in tigaie. Poti sa arunci o privire la coltul acestuia pentru a vedea daca s-a facut, dar nu ridica pana la capat.
Regleaza nivelul condimentelor adaugand mai mult sau mai putin piper Cayenne in amestecul de condimente.

Instructiuni de depozitare a somonului innegrit

Acest somon este foarte bun servit cald imediat dupa gatire, dar il poti pastra intr-un recipient etans la frigider timp de pana la 2 zile.

Instructiuni de reincalzire

Cel mai bun mod de a reincalzi este intr-o tigaie medie la foc mediu. Adauga putin ulei de masline suplimentar. Poti de asemenea sa il incalzesti la cuptorul cu microunde.

Citeste si:  Clătite din făină de năut cu ciuperci şi spanac

Cum se serveste somonul innegrit

  • Pe un pat de salata cu legumele tale preferate si dressing precum sos de var de coriandru.
  • Taie somonul in bucati si serveste-l cu guacamole sau in tortilia de porumb.
  • Ca fel principal de mancare alaturi de salata de paste italiene usoara, salata de branza de capra sau salata cu cartofi dulci kale si chipotle.

Reteta de somon innegrit

Ingrediente

Pentru somon:
2 lingurite de boia afumata;
2 lingurite cu chimen macinat;
2 lingurite cu usturoi praf;
1 lingurita cu oregano uscat;
1 linguria cu ceapa praf;
1 lingurita cu sare;
1/2 lingurita cu piper negru;
1/2 lingurita cu piper Cayenne;
2 linguri de unt topit, ghee, ulei de masline sau ulei de avocado.

Pentru topping
3 linguri de unt topit, ghee sau ulei de avocadon;
suc de la 1/2 lamaie;
1 lingura de patrunjel maruntit;

1. Pune codimentele pentru somon intr-un vas. Usuca somonul folosind prosoape de hartie si se stropeste-l cu unt topit sau ulei.

2. Se da fiecare bucata de somon prin condimente.

3. Incalzeste o tigaie mare la foc mare si da cu unt sau ulei din cel folosit pentru a acoperi somonul. Cand tigaia este suficient de fierbinte aseaza fileul de somon cu fata in jos. Lasa la foc mare 2-3 minute fara sa il misiti.

4. In timp ce somonul se gateste amesteca toppingul intr-un vas mic. Cand somonul ese innegrit si are cursta, intoarce-l si lasa la foc mediu. Adauga topping-ul si lasa la foc mediu 6-8 minute. Faca devine prea negru da focul mai mic.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau