În timp ce probabil cutia cu îngheţată din frigider îţi face cu ochiul în momentele în care esti trist sau melancolic, există tot felul de alte metode care te pot scoate din astfel de stări şi chiar din stres. De aceea, experţii noştri au făcut un studiu şi au constat ce alimente sunt bune să le mâncăm pentru a avea întotdeauna o stare de bine.

Eşti stresat? Mănâncă ciocolată!

Scenariu: Este vineri, ora 18;30. Îţi este foame, eşti obosit şi ai întârziat la întâlnire pentru a lua cina. Ar fi trebui să termini acum o oră munca, însă şeful ţi-a cerut din nou să-i faci o favoare. Stresul te acaparează, aşa că, ce te poate calma repede? Este timpul să scoţi batonul de ciocolată pitit la fundul sertarului de la birou. Experţii spun că ciocolata, în special cea neagră, poate ajuta la reducerea stresului hormonal care mişună prin corpul nostru. Astfel, aceştia arată că un singur cub de ciocolată are puterea de a elimina hormonii de stres, reducând astfel şi anxietatea. Asta te ajută să-ţi faci treaba şi să ajungi totuşi şi la întâlnire.

Eşti moleşit? Mănâncă salată de spanac!

Nu te poţi concentra? Nu îţi poţi ţine ochii deschişi? Treci peste cafea şi mănâncă o salată de spanac, recomandă specialiştii. Acidul folic pe care spanacul îl conţine ajută corpul tău să acţioneze chiar şi în momentele în care simţi că nu mai ai deloc energie. Aşadar, mănâncă salată de spanac adăugând de asemenea legume cu frunze verzi, cartof, cereale, fasole, mazare sau chiar ciuperci.

Citeste si:  De ce este sanatos ca in fiecare dimineata sa mananci acelasi lucru

Eşti irascibil? Mănâncă un măr cu unt de arahide!

Ţi-ai bruscat copiii…. sau agentul de vânzări telefonice? Irascibilitatea ar putea fi un semn cum că trupul tău ar avea nevoie de puţin respiro. Doar fii sigur că îţi descarci energiile negative într-un mod corect: cu alimente care nu conţin foarte mult zahăr şi care te pot aduce în aceeaşi stare din nou. Ca să treci peste stările de iritabilitate, specialiştii recomandă să mâncăm combinaţii de alimente la fiecare masă sau gustare. Alimentele combinate conţin carbohidraţi cu ceva proteine sau grăsimi. Carbohidraţii sunt extraordinare surse de energie care se ard rapid. Adăugând grăsime sau proteine încetiniţi procesul digestiv, făcând astfel ca nivelul de zahăr şi energie din corp să rămână stabil pentru o perioadă lungă de timp. O combinaţie excelentă este mărul cu untul de arahide. Mărul este cel mai complex şi sănătos carbohidrat pentru tine, iar untul de arahide cea mai bună sursă de grăsime sănătoasă. Combinând aceste alimente delicioase, vei avea o energie care va ţine ore în şir!

Eşti îngrijorat? Mănâncă somon!

Îngrijorat de bani, căsătorie sau copii? Dacă anxietatea şi gândurile îţi macină ziua, ma bine ia prânzul cu un prieten. Conversaţia cu el îţi va face bine, dar la fel şi ceea ce vei mânca. Comandă somon care este cea mai bogată sursă de omega 3 şi acizi graşi care ţine sub control anxietatea. Specialiştii susţin că un consum regulat de omega 3 au condus la rezultate foarte bune în tratamentele lor aplicate în clinici, reducând depresia. De asemenea, poţi scăpa de stările de nervozitate şi iritabilitate.

Citeste si:  7 exercitii simple pentru un bust frumos si atractiv

Eşti nervos? Bea ceai verde!

Probabil câinele vecinului a lătrat toată noaptea (sau chiar cei maidanezi care-şi fac veacul prin vecinătatea bolului tău) şi nu te-ai putut odihni deloc. Ai un proiect important de făcut sau orice altceva care necesită atenţie şi nu te mai poţi concentra. Un singur auz ciudat îţi readuce starea de nervozitate. Ceaiul verde conţine amino acizi şi acid glutamic  care ajută să te calmezi şi-ţi oferă concentrarea de care ai nevoie. Acesta este mult mai gentic cu trupul tău decât dacă ai consuma cafea!

Eşti trist? Mănâncă cereale integrale cu lapte degresat

Ai nevoie de o explozie de energie? În timp ce sursa tristeţii poate fi munca, relaţia sau alte probleme cu cei din jur, în acelaşi timp poate fi chiar ceva cu dieta pe care o urmezi şi anume lipsa de vitamina D. Acest nutrient are foarte multe roluri benefice pentru corpul nostru şi ne protejază. Laptele conţine serotonină cunoscută sub numele de „feel-good hormone” carete ajută să te calmezi, să te relaxezi şi să fii fericit. Dacă ai deficit de vitamina D nu îţi poţi controla stările de depresie. De aceea, un bol cu cereale integrale şi nişte lapte degresat îţi oferă relaxarea de care ai nevoie.

Articolul precedentDouă tehnici simple pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia
Articolul următorEşti prea în vârstă pentru costumul de baie în două piese?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau