Fie că ești copil, adolescent sau adult este important să fi cât mai ordonat în viața de zi cu zi. Păstrează ordinea în casă și pune toate lucrurile la locul lor. Dacă te joci pune jocul în sertar după ce ai terminat, dacă gătești pune toate ustensilele la loc și nu le lăsa împrăștiate prin bucătărie. Iar dacă lucrezi la birou ai grijă să pui toate dosarele și hârtiile la locul lor.

Păstrează ordinea și în viața ta. Este foarte important pentru minte și pentru suflet. Chiar dacă nu te-ai gândit la acest aspect până acum, este demonstrat faptul că o persoană ordonată are și gândurile mai așezate și își păstrează informațiile în sertare distincte, fiecare dintre ele ocupând un loc la fel de important.

Păstrează ordinea în casă și vei vedea că totul arată mult mai bine. Fi ordonat în viața de zi cu zi și vei putea să vezi lucrurile mult mai clar. Dacă totul este aglomerat și greu de distins, îți va fi foarte greu de înțeles ce se întâmplă. Gândește-te cum ar fi să vi acasă și să vezi toată casa complet dezordonată, să nu mai găsești nici un lucru de care ai nevoie. Cu siguranță pe moment vezi totul în ceață în acest haos și îți este destul de greu să strângi și să pui toate lucrurile la locul lor.

Citeste si:  Depresie sau anxietate? Nu, mulțumesc! Eu vreau ciocolată

Exact așa este și în viața reală. Dacă nu ști să gestionezi corect o anumită situație din cauză că nu ai pus toate informațiile cap la cap, nu o să reușești să obții ceea ce îți dorești. O să întâmpini multe piedici și obstacole care îți îngreunează pașii și care poate te pun chiar în imposibilitatea de a ajunge la rezultatul mult dorit.

Păstrează ordinea în suflet, pune toate sentimentele la locul lor. Dragostea, tristețea, bucuria și deznădejdea toate se bazează pe anumite criterii. Ordinea te ajută să distingi ceea ce e bine și ce e rău și să păstrezi lucrurile cât mai clare în minte și în suflet. În acest fel vei putea să înțelegi totul mult mai ușor fără să faci eforturi prea mari. Dacă ești o persoană ordonată vei avea numai de câștigat. Vei avea o casă mai frumoasă, o minte mai limpede și un suflet curat.

Citeste si:  Dieta de vedeta - cum slabesc vedetele din Romania

De ce să ții toate lucrurile în dezordine și toate sentimentele într-un haos? De ce să ajungi să te temi de tine însuți pentru că nu mai ști cine ești cu adevărat? Gândește-te mereu că un obicei prost pe care îl faci zi de zi poate ajunge un ritual de care te despărți mult mai greu. Păstrează ordinea și bucură-te de frumusețea fiecărei zile ca și cum ar fi ultima.

Articolul precedentDaca poti face aceste 5 exercitii inseamna ca esti mai flexibila decat o persoana obisnuita
Articolul următorÎmpletește părul și fă coafuri de invidiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau