Copilul tău este comic, interesant, inteligent  – cu alte cuvinte, este grozav. Dar prietenii lui sunt ceva mai ciudaţi, fie vorba între noi, adulţii…ai vrea să te obişnuieşti cu situaţia adoptând cele mai sensibile maniere, pentru a nu răni sentimentele celorlalţi, dar cu toate acestea nu poţi ignora anumite semnale de alarmă ce arată o relaţie mai puţin eficientă pentru copilul tău.

În ceea ce priveşte proasta influenţă pe care o au prietenii copilului tău, tu poate i-ai descrie ca fiind tot timpul dojeniţi de către profesori, în timp ce copilul tău i-ar descrie simplu – distractivi! Profesorul Goldfine, specialist în domeniul anxietăţii şi tulburărilor mentale, de la Clinica Universităţii Columbia, este de părere că acest tip de prietenie ce îi îngrijorează pe părinţi, vine cu un motiv întemeiat. Studiile arată că delicvenţa juvenilă poate fi contagioasă. Nu este deocamdată nici un truc care să te ajute în această problemă, dar poţi începe să te gândeşti la o listă cu toate tipurile de comportament mai ciudate a copilului, sau mici detalii dubioase care să îţi atragă atenţia – şi în caz de auzi că unul din prietenii din anturajul său au treabă cu felul copilului de a se comporta, nu te simţi prost să le strici prietenia sau să-i explici acestuia de ce nu este bine să mai aibă de-a face cu unul din aceşti prieteni.

Citeste si:  15 metode prin care poţi învăţa pe fiica ta să îşi iubească trupul

În cazul în care copilul tău nu are obiceiul de a ţine prea mult la igienă, Goldfine zice că „acestea sunt cazurile cele mai dese unde cred că e de mare ajutor ca părinţii să-i supravegheze şi monitorizeze pe copii, dar nu neapărat să intervină”. Tot Goldfine ne sfătuieşte să aşteptăm până când copilul va veni şi ne va întreba personal de ce prietenii lui miros mai ciudat sau poartă haine pătate, sau îţi va spune cum se comportă ceilalţi cu el. Aceasta este într-adevăr o bună oportunitate de a deschide cu el o discuţie despre importanţa igienei, sau purtatul hainelor curate şi grija de sine.

Citeste si:  8 obiceiuri financiare recomandate pentru proaspetele mamici

Important e să ţii minte că atâta timp cât copilul nu se află în pericol, sau ceilalţi din anturajul său nu îi pun sănătatea şi siguranţa în pericol, stai pe loc şi lasă ca prietenia lor să-şi urmeze cursul normal. Profesorul Goldfine ne aminteşte că cele mai bune modele de comportament pentru copil, sunt părinţii.

Articolul precedentCum scapi in mod natural de durerea cauzata de monturi, o afectiune a articulatiei metatarsofalangiene 1 a piciorului?
Articolul următorCartofi cu carne de vaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau