Hainele exterioare sunt foarte diverse și se potrivesc unor nevoi diferite, așa că alegerea ta depinde cu adevărat de activitatea pe care o faci și de tipul de condiții pe care le întâlnești.

Ce ar trebui să cauți atunci când alegi o haină exterioară pentru femei?

Principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți alegi haina includ:

  1. Protecție

Dacă te aventurezi afară iarna sau în climatul mai rece, unde căldura este esențială, poți opta pentru geaca Dama pe answear.ro din puf, geci softshell de pe sau cele din fleece, care oferă izolare împotriva aerului rece și protecție împotriva vântului. Dacă te îndrepți spre pârtie, ar trebui să cauți geci de zăpadă cu caracteristici tehnice pentru a face față condițiilor mai dure. Pentru aventurile în ploaie, o jachetă impermeabilă, ideal una cu tratament rezistent la apă și cusături etanșate, poate fi alegerea potrivită pentru tine;

  1. Confort

Asigură-te că jacheta îți vine bine și te simți confortabil și călduros pe piele. Forma și contururile sale ar trebui să permită libertatea de mișcare. Greutatea gecii contează, iar gecile ușoare sau vestele sunt opțiuni mai ușor de purtat. Stratificarea adaugă la confort – poți purta haine termice ca strat de bază cu geci din fleece sau geci softshell ca strat intermediar sub un strat exterior sau poți alege o jachetă călduroasă, cum ar fi una cu izolație din puf, pentru a te proteja de ploaie, vânt și aerul rece;

  1. Funcționalitate

Toate gecile sunt create pentru un scop precis, cu elemente de design funcționale care te vor susține în aventurile tale, inclusiv buzunare, glugi, mâneci reglabile și tivuri reglabile;

  1. Stil

În funcție de activitățile tale, personalizează-ți stilul cu forme aerodinamice și lungimi măgulitoare, sau alege diferite modele pentru a-ți exprima individualitatea.

Citeste si:  Top 5 trucuri de fashion care rezolva problema “nu am cu ce sa ma imbrac”

Ce să alegi – o vestă sau o geacă?

O geacă oferă mai multă acoperire, așa că ar trebui să porți una dacă ai nevoie de multă căldură. O vestă este o alegere bună atunci când soarele încălzește dar vrei să-ți fie cald în spate. Pentru activitățile care necesită capacitatea de a se mișca liber, cum ar fi drumețiile sau campingul, vestele sunt foarte eficiente.

Când să alegi un palton?

Paltonul pentru femei  de pe https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/paltoane este o alegere excelentă atunci când vrei să fii elegantă și să te simți confortabil în sezonul rece. Este potrivit pentru activități mai formale sau pentru momente în care dorești să adaugi o notă de rafinament ținutei tale.

Astfel, alege un palton cu o croială care să se potrivească bine siluetei tale și să te protejeze de frig, iar astfel vei fi pregătită să strălucești în orice ocazie.

Citeste si:  Superstitii despre pantofi. Afla care sunt cele mai periculoase superstitii despre incaltaminte

Care sunt cele mai călduroase haine exterioare pentru femei?

Vestele produc căldură, dar cu mai puțin volum, astfel încât să ai o mai mare libertate de mișcare atunci când ești activă. Pentru a te asigura totuși că vesta te va ține la cald, ai nevoie de o vestă care să-ți ofere izolație împotriva frigului, precum și protecție împotriva vântului. Vestele cu puf sunt o alegere excelentă pentru căldură fără greutate, deoarece umplutura lor naturală de puf reține aerul în mici buzunare între pene, reducând astfel transferul de căldură. O altă opțiune este o vestă din fleece cu o membrană interioară rezistentă la vânt, care blochează căldura corporală în interior și protejează aerul rece să nu pătrundă.

De ce ar trebui să alegi o haină cu glugă?

O haină cu glugă oferă un strat important de protecție din două motive. În primul rând, îți acoperă capul și urechile de vânt, zăpadă sau ploaie, asigurându-te că pielea este de fapt protejată de aceste elemente. La rândul său, reducerea la minimum a expunerii reduce potențialul de pierdere de căldură și scăderea temperaturii corporale de bază, menținându-te astfel mai mult timp la cald. 

Acum când știi diferențele între vestă, palton sau geacă, poți cu ușurință alege ce ai nevoie. Alegerea ta va depinde de preferințele tale și de ocazia pentru care vrei să-ți completezi ținuta.

Articolul precedentCum sa faci corect stretching inainte de antrenament
Articolul următorKarl Lagerfeld – eleganță clasică și modern în același timp. Uite ce produse poți alege în acest sezon!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau