Acesta este felul prin care vei da memoriei tale un real ajutor.
Vei afla în curând că aceste alimente sunt delicioase, uşor de găsit şi că nu trebuie să faci aproape nici un efort pentru a le include în dietă, iar beneficiile sunt minunate. Include măcar cinci dintre aceste produse în alimentaţia ta zilnică (deşi poţi oricând să incluzi mult mai multe dintre ele). Cu cât vei consuma mai multe alimente benefice pentru creier, cu atât te vei simţi mai bine
2Fructele cu sâmburi tari
Cercetările au arătat că fructele care au sâmburi, sunt printre cele care conţin cea mai mare concentraţie de compuşi nutriţionali numiţi flavonoizi, care vindecă şi protejează creierul. Printre acestea sunt şi caisele, piersicile, cireşele şi prunele. Fructele de culoare mov, roşu sau albastru, conţin un grup special de flavonoizi numit proantocianină, care protejează atât partea grasă cât şi pe cea apoasă a creierului. Par să poată opri radicalii liberi, de aceea aceste fructe sunt foarte valoroase pentru prevenirea bolilor de creier. Prunele şi cireşele se află printre alimentele cu cele mai mari concentraţii ale acestor antioxidanţi potenţi.