Varza a la Cluj

Ingrediente:

– o varza acra de marime mijlocie
– smantana
– sare
– ulei
– apa sau zeama de carne

Umplutura:

– 500 – 600 gr carne
– 1 ceapa
– ulei sau untura
– sare
– piper
– facultativ o lingura de orez

Preparare:

Se curata carnea, se spala si se taie in bucati si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata ( curatata si spalata in prealabil ). Se amesteca bine se adauga sare si piper dupa gust. Se pune ulei sau untura intr-o cratita si se lasa pe foc pana se incinge. In grasimea incinsa se adauga carnea tocata, se amesteca, se pune putina apa si se acopera cratita cu un capac. Se lasa pe foc mic sa fiarba inabusit pana isi scimba culoarea.
Separat, se taie varza fasii subtiri si se pune intr-o cratita cu ulei sau untura si putin apa sa fiarba inabusit. Se ia alata oala, se unge cu untura, se pune un strat din varza calita, se pune carnea, o lingura smantana, ultimul strat de varza si smantana deasupra. Dupa dorinta se poate adauga intre straturile de varza si carne, orez fiert. Varza astfel pregatita se baga la cuptor, unde se lasa sa fiarba la foc potrivit. Din cand in cand, se scotae cratita din cuptor si se mai adauga putina zeama de carne sau apa. Se lasa la cuptor pana se rumeneste si scade din lichid. Cand este gata, varza trebuie sa fie bine inmuiata. Se serveste fierbinte cu smantana deasupra.

Citeste si:  Salata de ardei copti si rosii

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau