Pui fraged cu usturoi și pătrunjel- o rețetă plină de savoare

Dacă vreți să gătiți ceva rapid și bun cu care să vă răsfățați familia sau prietenii iată o rețetă simplă care vă poate fi de un real folos. Fie că gătiți prânzul sau cină, puiul suculent se potrivește perfect pentru orice masă. În plus, este ușor de digerat și vă răsfață papilele gustative prin combinațiile de sos de roșii, usturoi, pătrunjel și chilli.
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:

Ingrediente:

  • 10 pulpe inferioare de pui
  • o cutie mare de roșii decojite sau sos de roșii
  • usturoi verde de sezon
  • 2 pahare de vin alb
  • 2 pahare de apă
  • frunze de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • chilli ( dacă va place mâncarea picantă)

Mod de preparare:

Condimentați foarte bine pulpele de pui și lăsați-le puțin până se aromatizează de la condimente. Între timp pregătiți o tigaie stropiți cu ulei de măsline apoi puneți pulpele peste care mai adăugați un strop de ulei. Lăsați-le la prăjit vreo 10 minute pe o parte și 10 pe cealaltă la foc mic până se rumenesc ușor. Apoi adăugați un pahar de vin și unul de apă, puneți roșiile decojite. usturoiul și pătrunjelul tăiat mărunt. Acoperiți totul cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mediu.

Citeste si:  3 retete simple, dar delicioase cu spanac

Când vedeți că apa și vinul scade mai adăugați un pahar de vin și apă. Pulpele se vor fierbe destul de repede, astfel că în maxim o oră mâncarea va fi gata. Veți vedea că se va lega un sos gustos, care s-a aromat foarte bine prin fierbere. Acesta va avea un gust intens de usturoi, vin, pătrunjel și roșii.Între timp ce fierb pulpele de pui, faceți o garnitură de cartofi.

Pentru această garnitură aveți nevoie de:

  • 5 sau 6 cartofi
  • gogoșari murați
  • ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline
  • sare, piper, boia

Mod de preparare:

Tăiați cartofii cuburi mici și puneți-i la fiert. Între timp tăiați gogoșarii în bucăți mici și tocați ceapa și pătrunjelul. Când cartofii sunt 80 la sută fierți, luați-i de pe foc și scurgeți-i de apă. Într-o tigaie, puneți un pic de ulei de măsline, adăugați pe rând ceapa, gogoșarul și pătrunjelul și lăsați-le pentru 10 minute la călit. Apoi puneți și cartofii, amestecați și mai lăsați vreo 15 minute pe foc până se pătrund bine cartofii și se aromatizează frumos. Veți vedea că garnitura este plină de culoare și are un gust foarte bun.

Citeste si:  Reutilizarea jucăriilor de plus

Acum nu vă mai rămâne decât să pregătiți farfuriile și să împărțiți mâncarea frățește. Aceste ingrediente sunt suficiente pentru 5 persoane dar dacă sunteți mai pofticioși doar pentru 4. Oricum ar fi, nu uitați că mâncarea este și mai bună atunci când este împărțită cu cei dragi. Poftă bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau