Indiferent de anotimp, în fiecare casă, se consumă o cantitate semnificativă de fructe, iar cojile acestor fructe ajung la gunoi, fără să știm că multe dintre ele sunt foarte folositoare. Dacă o parte dintre coji sunt comestibile, o altă parte sunt mai puțin folositoare, există și anumite coji pe care le puteți folosi în mai multe scopuri.

Ce puteți face cu cojile de banane

Bananele sunt printre preferatele copiilor, spre norocul nostru, căci cojile acestor fructe au o largă întrebuințare, începând de la îngrijirea pielii și până la grădinărit.

Simpla frecare a cojilor de banană pe față îți va hidrata pielea, îți va ajuta tenul să lupte împotriva ridurilor și a psoriazisului, iar masca de păr cu coji de banane lasă părul moale și strălucitor.

Conform site-lui www.healthline.com, aceste coji au proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii, antioxidante și pot combate gingivita, ajută la albirea dinților, ajută în cazul arsurilor solare, a erupțiilor și chiar a mușcăturilor de insecte.

Citeste si:  Cum să faceți în mod eficient sport acasă?

Puteți lustrui argintăria și pantofii de piele cu aceste coji, pentru a le oferi lustru, dar de asemenea le puteți folosi drept îngrăsământ natural pentru gradina dumneavoastră.

Ce puteți face cu cojile de portocală și lămâie

Cojile de portocală și lămâie sunt bogate în vitamina A și C, în fibre, antioxidanți și potasiu, motiv pentru care sunt foarte valoroase. În primul rând, cojile acestor două citrice le puteți da la răzătoare și le puteți păstra pentru a folosi la diverse prăjituri, sau le puteți păstra întregi, pentru ceaiuri.

Cojile uscate a acestor fructe, amestecate cu alte ingrediente, precum păstaia de vanilie sau scorțișoară, pot fi puse în plicuțele și se pot agăța în dulapuri sau în mașină pentru miros.

Citeste si:  Intermittent fasting sau cum am slăbit mâncând orice

Din aceste coji puteți obține propriul produs de curățenie dacă le lăsați în oțet timp de două săptămâni, iar apoi amestecați acest lichid cu o cantitate egală de apă. Acest produs nu doar că va fi eficient, dar va mirosi și bine. Un asemenea spray, dar fără oțet și cu câteva picături de săpun, este un insecticid natural pentru plante, dar poate fi folosit pentru animale și oameni, pentru a proteja de înțepăturile insectelor.

Puteți utiliza acesta coji și în cosmetică, de la băi fierbinți în coji și până la sbrub corporal.

Păstrând cojile fructelor și găsindu-le întrebuințare, se va simți o schimbare în bugetul familiei, dar acest lucru îi va ajuta pe copii voștri să acorde o mai mare atenție reciclării.

Articolul precedentSemne că prietena ta nu îți este prietenă adevărată
Articolul următorCum evităm deficitul de fier la copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau