Atunci când cineva minte, deși el nu vrea să se dea de gol, trupul său îți poate transmite faptul că este vorba despre o minciună. Acest lucru se întâmplă pentru că, subconștientul persoanei care minte știe că este vorba despre o minciună și reacționează ca atare.
Sunt anumite gesturi comune pe care le fac persoanele care mint, în mod involuntar, tocmai pentru că ei conștientizează că mințitul nu este o faptă bună. În timp ce ei scornesc o minciună, își doresc cu ardoare ca tu să crezi ceea ce spun și, în acest fel, presiunea care este pe ei îi face să se dea de gol.
Recunoaște minciuna din gesturi
Se poate întâmpla că cel pe care îl întrebi ceva anume să îți spună da, dar să dea din cap nu, rotindu-l de la dreapta spre stânga. Ei bine, în acest caz este clar că ceea ce spune nu este adevărat. Același lucru este valabil și invers. Întotdeauna, în aceste cazuri, trebuie să dai crezare limbajului trupului.
Atunci când cineva se scuză pentru ceva anume și duce mâna la ochi sau își atinge zona dintre nas și buză, scărpinându-se, cel mai probabil, scuza respectivă este o invenție. Interlocutorul tău face aceste gesturi din cauza faptului că este sub presiunea minciunii și nu este conștient de ele.
De asemenea, dacă iubitul tău, în timp ce-ți spune că vrea să petreceți mai mult timp împreună, își încrucișează brațele, este posibil să mintă. Acest gest indică faptul că el vrea să se distanțeze de tine în acel moment, fiind în defensivă. La fel poți interpreta dacă el își ține mâinile în buzunar în timp ce încearcă să-ți explice ceva.
Conform autorului Milton Cameron, un alt gest care poate trăda minciuna este împingerea buzei inferioare cu degete și tragerea gulerului cămășii.
În cazul copiiilor, atunci când aceștia spun o minciună, au tendința de a-și duce ambele mâini la gură, iar adolescenții își acoperă gura parțial, cu o mână.
Recunoaște minciuna din mimică
Și privirea îi poate da de gol pe cei care mint, pentru că, atunci când cineva minte, pupilele se retractă, făcându-se mici, iar privirea lăsată în jos și privirea fixă, ne semnalează același lucru. Minciuna mai poate fi detectată atunci când cel cu care stai de vorbă își umezește în mod constat buzele.
Dacă veți fi atenți la aceste detalii și la limbajul trupului, nu veți mai fi păcăliti de nimeni. Învățând să recunoașteți minciuna, veți știi întotdeauna cine este cu adevărat omul cu care stați de vorbă și care îi sunt intențiile.