Conflictul dintre noră și soacră este un subiect des discutat și mai mult de atât, este ținta multor glume și proverbe, pentru că, deseori, există diverse neînțelegeri între noră și soacră, indiferent dacă ele locuiesc sub același acoperiș sau nu.

De prea puține ori auzim nurori care să se laude de relația lor cu soacră și la fel și în cazul soacrelor, dar atunci când auzim aceste cazuri, ceea ce simțim este admirație pentru că, o relație echilibrată dintre soră și soacră nu numai că aduce pace în familie, dar le îmbogățește pe amândouă. Nora câștigă o mamă, iar soacra câștigă o fiică.

Înțelege-ți soacra

O mamă este o mamă, indiferent de vârsta copilului său, iar soacra ta, tot ceea ce face, o face pentru a-și proteja copilul, chiar dacă tu nu vezi lucrurile așa.

Până să apari tu în viața lui, soacra ta a avut grijă de el. Așa mare cum era, ea îi spăla rufele, îi făcea ciorbică și îl sfătuia, indiferent că anii au trecut, iar el nu mai era acel copil care cerea să-i sufle pe rană, să nu îl mai doară. Atunci când ai apărut tu, toată atenția lui s-a îndreptat asupra ta, iar ea a simțit în asta o pierdere, chiar dacă, poate ar fi vrut să se bucure pentru el.

Citeste si:  Dieta de vedeta - cum slabesc vedetele din Romania

Discutați și stabiliți niște limite, astfel încât toată lumea să fie fericită. Fii deschisă cu ea și spune-i ceea ce simți, iar la rândul tău, ascultă-i și ei durerea. Este posibil chiar să deveniți prietene. Exprimă-te liber, iar dacă simți că ea exagerează în dorința de a-l proteja, spune-i.

Tolerează-ți soacra

În cazul în care nu reușești să aduci armonie în relația cu soacra, încearcă să o tolerezi. Pentru simplul fapt că ea este femeia care i-a dat viață bărbatului pe care îl iubești și l-a format să fie omul de care te-ai îndrăgostit, soacra ta merită respect.

Dacă există diverse conficte și dispute între voi și nu găsești nici un numitor comun, dar totodată realizezi cât este de obositor pentru tine și familia ta, atunci încercă să nu mai dai curs discuțiilor și tolereaz-o. Dacă o tolerezi, soțul tău va aprecia acest lucru, iar ea, într-un final, va înceta să mai caute motive de ceartă.

Citeste si:  Remedii homemade pentru a lupta impotriva pielii uscate vara aceasta

Nu uita că soțul tău te iubește pe tine ca soție și mama are locul ei în inima lui, iar ori de câte ori există tensiuni între tine și mama lui, el suferă, chiar dacă uneori nu arată acest lucru.

Atâta timp când ești o femeie matură, care își iubește familia, vei găsi în tine puterea de a ierta și de a ceda. În final, iertându-ți soacra și acceptând-o așa cum este ea, nu faci nimic altceva decât să-i arăți respect soțului tăi. O femeie care lasă de la ea, pentru liniștea și bunăstarea familiei sale, este o femeie puternică.

Articolul precedentRetete din ingrediente naturale pentru stoparea petelor pigmentare
Articolul următorBeneficiile dușului cu apă rece

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau