Dacă vreți să fiți cât mai în formă și să aveți o stare de bine trebuie în primul rând să aveți o minte limpede și să vă bucurați de viață. Nu uitați că starea de bine vine din interior și se reflectă în exterior.

Totuși pentru a vă menține un tonus optim trebuie să păstrați o rutină zilnică de exerciții fizice indiferent de sezon. Puteți face aceste exerciții acasă însă nu înainte de a vă face încălzirea. Beți cât mai multă apă pentru a vă hidrata cât mai bine și evitați sedentarismul.

Nu găsiți fel și fel de scuze pentru a nu face exerciții fizice vara pentru că nu vă ia mult timp. Fiți consecvenți și o să vedeți că aveți suficient timp și pentru alte activități relaxante.
Introduceți sportul în rutina zilnică și veți vedea că vă simțiți excelent.

Chiar dacă în unele zile există obstacole care vă împiedică să faceți exercițiile fizice așa cum trebuie, porniți de la capăt a doua zi și nu renunțați. Este foarte important să faceți acest lucru pentru că în caz contrar, veți lăsa la o parte aceste deprinderi și vă veți apuca cu greu de sport.

Citeste si:  Scăpați de febră cu remedii naturale

Iată câteva reguli de aur care vă ajută să vă mențineți în formă făcând sport acasă:

 • Alegeți camera care vă oferă relaxare
  Locul unde urmează să faceți exerciții fizice trebuie să fie un spațiu generos, bine aerisit și luminat. Lumina naturală este foarte importantă la fel ca și aerul proaspăt.
 • Stabiliți-vă obiective zilnice
  Dacă urmați un plan riguros aveți mai multe șanse de reușită. Când știți ce va doriți faceți tot posibilul pentru a obține acel lucru.
  Gândiți-va că nu toată lumea are nevoie de același tip de exerciții. Acestea diferă în funcție de nevoi.
 • Faceți sport cu un prieten
  Dacă decideți să faceți exerciții fizice împreună cu un prieten veți fi mai mult motivați și mai entuziasmați. În acest fel nu vă veți pierde interesul de a merge mai departe pe timp ce trece.
 • Fiți consecvenți
  Rămâneți focusați pe obiective și mobilizați-vă zilnic. Nu fiți leneși și nu lăsați nici o zi să treacă fără a face sport pentru că va părea tot mai dificil să va reapucați. Este indicat să faceți exerciții fizice dimineața când corpul este odihnit și relaxat.
 • Ascultați muzică în timp ce faceți sport
  Muzica va oferă energia de care aveți nevoie și aprinde dorința de a face mișcare. Veți vedea că exercițiile vor părea mult mai distractive dacă sunt însoțite de muzică și voie bună.
 • Încălzirea este o regulă sfântă
  Este esențial să vă faceți încălzirea înainte de a face sport pentru că aceasta are rolul de a antrena corpul și mintea pentru efectuarea exercițiilor. Încălzirea nu trebuie să vă plictisească ci să vă relaxeze, astfel că sunt suficiente 5 sau 10 minute pentru a obține energia necesară.
 • Hidratarea
  Este foarte important să fiți bine hidratat deoarece corpul are nevoie de multă apă. În timp ce faceți sport trebuie să aveți mereu apa la îndemână. Beți apă înainte de a se instala setea profundă pentru că aceasta vă indică faptul că organismul este deja deshidratat parțial.
Citeste si:  Exercitii fizice statice... pentru lenesi
Articolul precedentReguli de bază pentru mămici de pitici
Articolul următorCum aleg pantofii cu toc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau