O piele grozavă nu înseamnă să ai gene bune si se rezolva, ci și o rutină grozavă de îngrijire a pielii și produse de o calitate mai bună. Dar prețul nu trebuie să fie mare, deoarece ce ai în cămară, morcovi, miere, scorțișoară, poate face minuni. Trebuie doar să găsești cea mai bună rețetă pentru ca ele să îți poată demonstra cum pot aduce beneficii pielii tale.

Verzuliu îți va prezenta 7 produse naturale extrem de benefice pe care le poți amesteca în rutina zilnică de îngrijire a pielii, plus un sfat bonus despre cele pe care ar trebui să le eviți.

1. Mierea – tratament natural pentru pielea feței


Mierea proaspătă este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene asupra pielii umane, în special pentru cei care se luptă cu acnee sau psoriazis. Se crede că mierea de Manuka este atât de bună încât chiar și medicii o folosesc în mediile clinice. Este important ca mierea pe care o folosești pe pielea fetei să fie nepasteurizată și cât mai pură posibil pentru că toate bacteriile naturale să-și poată face treaba. Înainte de a folosi mierea, trebuie să faci un test să vezi dacă ai alergie la polen.

2. Lemnul dulce – tratament natural pentru pielea feței


Extractul de rădăcină de lemn dulce este folosit pentru a trata eczemele și acneea, iar asta se datorează proprietăților sale antimicrobiene. Poate ajuta la reducerea hiperpigmentării și la încetinirea procesului de îmbătrânire, deoarece oferă protecție împotriva razelor UV dăunătoare. Este ideal pentru cei care suferă de mâncărime și piele iritată și poate fi combinat cu vitamina C înainte de a aplica crema de protecție solară obișnuită. Îți poți crea propria formulă amestecând extract de gel de aloe vera și nu va trebui să îți faci griji de alergii, deoarece ele apar foarte rar.

3. Scorțișoara – tratament natural pentru pielea feței


Scorțișoară face o treabă nemaipomenită în ceea ce privește protecția celulelor pielii datorită proprietăților sale antioxidante. Au existat destul de multe studii care arată că extractul de scorțișoară are efecte foarte benefice vizavi de colagen. Dacă vrei să folosești scorțișoară pentru o mască, poți combina miere crudă și scorțișoară măcinată.

Citeste si:  Greşeli pe care să le eviţi atunci când îţi faci părul

Cu tote acestea, ar trebui să ai grijă dacă ai alergie la scorțișoară. De reținut, probabil va fi mai benefic pentru pielea ta dacă folosești extract de scorțișoară în loc de scorțișoară măcinată.

4. Morcovi – tratament natural pentru pielea feței


Morcovii sunt bogați în potasiu și, prin urmare, pot hidrata pielea uscată. Morcovul conține vitamina A, aceasta ajutând pielea să scape de excesul de sebum îndepărtând în același timp toate toxinele de pe suprafața sa. În plus, beta-carotenul din morcov protejează pielea de razele UV și te ajută în lupta cu stadiile incipiente ale îmbătrânirii. Poți să amesteci morcovul, fie cu gel de aloe vera, fie să faci o mască adăugând o linguriță de miere și una de lapte.

5. Chefir – tratament natural pentru pielea feței


Datorită conținutului său ridicat de drojdie și bacterii, kefirul poate calma pielea uscată și energiza pielea obosită. De asemenea, chefirul ajută producția de colagen și acid hialuronic, scăpând astfel de semnele de îmbătrânire și semnele de stres. Este, de asemenea, ideal pentru exfoliere și poate echilibra pH-ul pielii, care este crucial dacă suferi de iritații și roșeață. Pentru o mască de față, poți combina sucul de la un castravete cu 2 linguri de kefir și îl aplici pe față timp de 20 de minute.

6. Afine – tratament natural pentru pielea feței


Afinele sunt bogate în vitamina C și K. Ele sunt excelente în vindecarea rănilor și tăieturilor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să aplici afine crude direct pe piele, ci, în schimb, le poți mânca. Dacă vrei să le ameseci într-o mască, poți adăuga cu puțin iaurt. Acest lucru va întineri pielea, va stimula producția de colagen și va lupta împotriva îmbătrânirii premature.

De asemenea, consumul de afine vă îmbunătăți circulația sângelui și, prin urmare, starea pielii. Indiferent dacă le mănânci sau le aplici pe față afinele pot face minuni pentur pielea ta.

7. Lemn de santal – tratament natural pentru pielea feței


Pe lângă faptul că are o aromă minunată care apare la multe parfumuri, lemnul de santal este excelent și pentru pielea ta. Ajută la cicatrici, inflamații, riduri și chiar psoriazis. Au existat chiar și unele studii care au demonstrat cum poate trata acneea atunci când este folosit în remedii de către bătrânii indieni. Există 6 tipuri diferite de lemn de santal. Îl poți folosi sub formă de pudră, ulei, săpun sau apă florală.

Citeste si:  Idei și sfaturi pentru o piele minunată

O rețetă grozavă pe care o poți urma este să amesteci 2 linguri de pudră de lemn de santal cu 1 lingură de apă de trandafiri. Apoi aplică pe față curată și uscată menținând masca timp de 10-15 minute.

Bonus: ce trebuie să eviți să pui pe față:

Albus de ou: există multe motive pentru care albușul de ou nu este o idee bună. Este posibil să ai o reacție alergică, o infecție cu salmonella sau o iritare generală a pielii. De asemenea, dacă ai o tăietură sau o rană mică, albușul de ou poate crea o infecție secundară.
Zeama de lămâie: lămâia are multe beneficii pentru piele, dar efectele secundare pot fi copleșitoare. Iritația pielii este efectul secundar numărul unu și arsurile solare sunt chiar în spatele acesteia. Trebuie să eviți să aplici suc de lămâie și să te expui luminii soarelui.
Oțet de cidru de mere: mulți oameni bagă mâna în foc pentru acest tratament DIY, dar ar trebui să fie folosit cu prudență. O senzație de usturime este efectul secundar pe care îl poti experimenta, iar coroziunea pielii este cea mai gravă. Arsurile faciale sunt, de asemenea, pe masă dacă utilizezi prea de oțetul de cidru de mere.
Zahăr: granulele de zahăr pot fi mult prea dure pentru piele și pot provoca iritații majore, chiar cicatrici. Și nu vorbim despre măștile cumpărate din magazin. De aceea, trebuie să eviți să utilizezi zahărul obișnuit în scruburile de față.

Pe ce produs natural mizezi în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii? Ce efecte ai observat de când ai început să îl folosești?

 

Articolul precedentDin ce cauză suferi de tulburare bipolară ? Teorii despre cauza dezvoltării tulburării bipolare
Articolul următorCum este viața când suferi de tulburare bipolară

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau