Un divorț este dureros, indiferent de situație, indiferent de motivele care au dus la ruptura definită, indiferent dacă sunt și copii la mijloc sau nu. După ani de zile în care ai împărțit patul și viața cu o persoană pe care o credeai sufletul tău pereche, la divorț, inima îți este făcută franjuri dar, ceea ce nu trebuie să pierzi din vedere este faptul că divorțul nu a venit singur la ușă, ci au existat anumite motive care au dus la acest divorț. Cu toate astea, lumea nu se va sfârși, iar tu trebuie să-ți regăsești pofta de viață și bucuria de a trăi.

Nu-ți reprima sentimentele

Principala condiție pentru a putea să-ți vezi de viață este să plângi. Poate sună ciudat, însă este esențial să-ți permiți să suferi, să plângi. Asta nu te face un om slab, te face un om puternic, pentru că doar un om puternic este capabil să fie sincer cu el însăși. Este perfect în ordine să îi permiți inimii să poarte acel „doliu” după divorț. În acest fel, te vei elibera și vei putea să te vindeci.

Citeste si:  Tu știi ce este, de fapt, yoga?

A-ți reprima sentimentele și a te preface că totul este bine nu te va ajuta. Acest lucru nu va face decât să-ți lase rănile să se adâncească, în loc să se vindece, căci, orice suferință pe care o reprimi, va continua să trăiască în sufletul tău și îți va fi imposibil să trăiești liber, să trăiești cu adevărat, nu doar să supraviețuiești. În plus, asta va duce la acel moment în care, vei răbufni, fără să te mai poți controla și fără să știi cum de ai ajuns la asta.

Lasă trecutul să fie trecut

După ce a trecut perioada de „doliu”, perioadă în care ți-ai dat frău liber sentimentelor și ți-ai permis să suferi, este timpul să întorci pagina. În sfârșit, vei putea respira profund, fără să te mai doară. În sfârșit, vei putea merge mai departe.

Citeste si:  3 plante verzi care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia de primavara

A doua condiție esențială este să lași trecutul în spate. Acolo îi este locul. În mod contrar, fiecare om pe care îl vei cunoaște va fi sub umbra aceluia de care ai divorțat, fiecare decizie îți va fi influențată de trecut, iar tu te vei hrăni cu amintiri, nedându-ți posibilitatea de a fi fericit.

Odată ce accepți realitatea și treci prin etapele de mai sus, viața ta va fi frumoasă. Viața după divorț este frumoasă pentru că, acele nopți nedormite nu vor mai exista, acele certuri din cauza acelor motive nu vor mai exista, iar tu, ai șansa să-ți îndrepți toată iubirea pe care o ai asuprea ta. Ai șansa unui nou început glorios. Ai șansa de a-ți găsi fericirea lângă acel om care te merită cu adevărat.

Articolul precedentCum să te faci ascultat, nu auzit
Articolul următorInvață să recunoști minciuna din gesturile celuilalt

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau