4 metode de a-ţi restrânge întreaga zi într-o oră

În loc să pierzi timpul căutând printre rafturile dezordonate şi pline de produse cosmetice, limitează-te la opt produse pe care le foloseşti cel mai des şi ascunde-le într-o casetă und să poţi avea acces la ele mai uşor.

Câştigă timp pierdut pe lupta ce o dai cu umeraşele din plastic din dulap şi care se rup uşor, înlocuindu-le cu umeraşe din lemn, iar apoi sfârşeşte prin a regrupa hainele după categorii de genul ocazii – rochii, îmbrăcăminte de weekend, piese vestimentare ce le îmbraci la birou, în club şi aşa mai departe şi organizează-le după culori, dacă îţi este mai la indemână.

Pentru a combate sentimentul de indecizie sau nehotărâre, unul din cele mai înşelătoare aspecte ale vieţii care îţi aduc o mare pierdere de timp, organizează-ţi programul pe următoarele trei zile. În acest fel vei şti în linii mari ce ai de făcut fără să stai pierdută pe gânduri. Dacă aştepţi până în ultimul moment să te decizi dacă prepari micul dejun sau mergi la sala de fitness, nu vei fi pregătită de fapt să faci nici unul din aceste lucruri.

Citeste si:  5 legume care sunt mai sănătoase gătite decât crude

Nu ezita să răspunzi la un apel telefonic, să răspunzi la un e-mail, sau să continui o conversaţie, chiar dacă te afli în mijlocul unei sarcini. Un studiu a arătat că ne poate lua cam 20 de minute sau mai mult să recuperăm acelaşi nivel de concentrare după întreruperea unei lucrări.

Aruncă o privire asupra programului ce deja ţi l-ai făcut pe următoarea zi – verifică de asemeni şi starea meteorologică, astfel vei şti cu ce te vei îmbrăca. În cazul în care a doua zi eşti nevoită să conduci pe un traseu mai lung, fă-ţi plinul cu o seară înainte să nu te trezeşti apoi că ai rămas pe 0 cu benzina.

Citeste si:  8 exercitii care ard grasimile mai rapid decat alergatul

Bineînţeles că îţi doreşti să ai parte de „momentul tău” în fiecare zi, înainte ca să intri serios la lucru. Expertul managementului timpului, Laura Stack  este de părere că poate fi mai uşor să te aşezi la o ceaşcă de cafea şi să îţi verifici conturile de pe internet. Ea afirmă că femeile casnice ar trebui să facă mai întâi un duş şi să se îmbrace înainte să-şi înceapă activităţile de rutină. Pentru mame, ea spune „ Dacă ratezi şansa de a te îngriji pe tine mai întâi, mai târziu apoi, când copii vor începe a se ciondăni între ei, nu vei mai avea norocul să te îngrijeşti nici măcar de machiaj.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau