Beneficiile dietei Raw

0
410

Dieta bazata pe alimente crude, proaspete, care nu sunt preparate termic, este la moda pentru cei care vor sa slabeasca sau se ingrijesc sa aiba o sanatate buna. Este o dieta destul de usor de urmat, deoarece se reduce din timpul alocat gatirii alimentelor, presupune multa imaginatie in combinarea preparatelor sau pur si simplu respectarea retetelor pe care le gasim in carti.

Dieta Raw introdusa de chef Ani Psyo este unica, arata un stil personal al autoarei nutritioniste, care initiaza o fuziune raw intre bucataria asiatica si cea americana. Retetele sunt mostenite din traditia culinara asiatica, din tari ca Japonia, Thailanda, China, Vietnam, Coreea, Indonezia. Aceasta dieta este mediatizata prin intermediul unei carti care, pe langa retete, ofera si sfaturi privitoare la un stil ce trebuie respectat in alimentatie si in viata de zi cu zi. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata atitudinilor, mediului in care traim pentru a ajunge la o armonie interioara.

In cartea sa, Ani Phyo vorbeste si despre cele 15 zile de slabire bazate pe dieta raw: elementul de maxima importanta il constituie detoxifierea organismului. Consumand alimente crude, toxinele sunt eliminate in mod natural, fara niciun efort suplimentar, renuntand doar la alimentatia nasanatoasa. Aceasta maniera de a slabi dintr-o data are efecte mai ales asupra persoanelor care devin brusc raw vegane. Dieta raw, bogata in nutrienti, energizeaza organismul, ajuta la intarirea imunitatii, elimina grasimile si reduce colesterolul.

Alimente recomandate

Sfatul nutritionistei in cazul persoanelor care vor sa scape de kilogramele in plus este de a reduce alimentele bogate in calorii, de exemplu fructe dulci, oleaginoase, nuci, arahide și uleiuri, soia, grâu, lactate. Ar trebui să se mănânce proteine, condimente și plante verzi ca salata, spanac, varză, alge de mare ca spirulina și chlorella. Se pot servi mese dese de-a lungul unei zile, chiar si la trei ore distanta, cu conditia sa fie cantitati mici. Frecventa meselor si alimentele raw consumate contribuie la stimularea metabolismului.

Alimentele preferate si recomandate de autoare sunt fructele mango, goji, papaya verde, jackfruit, durian, legume ca spanac, stevie, varza, ceapa verde, ciuperci Shiitake (ciuperca de castan), alge de mare, seminte de susan, migdale, agave-care este un indulcitor natural, condimente- miso, chili, tahini.

Retetele recomandate nu sunt doar pentru persoanele raw vegane in totalitate, care consuma doar alimente crude, ci pot fi folosite cu succes si de catre persoanele care mananca preparate procesate termic, pentru a obtine garnituri deosebite la mancarurile lor de baza. Alimenetele recomandate specific asiatice se gasesc destul de usor in magazine de specialitate sau in supermarketuri.

Retetele sunt usor de pregatit, contin alimente care pot fi consumate ca atare, proaspete, sau cu o minima pregatire, cum sunt pireurile. Autoarea prezinta 50 de retete, de salate, sushi raw vegan, humus, supe, bauturi racoritoare. Din retetele prezentate se obtin mancaruri sanatoase si delicioase, ce pot fi consumate de catre orice persoana, indiferent de alegerile si preferintele culinare.

Prin acest plan al alimentatiei raw se observa nu doar o pierdere în greutate, ci se obtin si alte beneficii: tenul e mai luminos, mai curat, persoanele se simt mult mai energice, se observa o incetinire in procesul de îmbătrânire. Constatand progresele, fiecare isi poate continua si ameliora planul pe termen lung, practicand si exercitii fizice in aer liber sau la sala de fitness. Cu aceasta dieta aflam, cu siguranta, ce important este un stil de viata sanatos, care aduce armonie pe toate planurile.

Conceptul initiat de Ani Phyo nu a fost special realizat ca o dieta pentru slabit, cat mai mult un stil de viata care promoveaza armonia si aspiratia la o stare de bine permanenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau