5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a îmbătrâni frumos

Protejează-ţi pielea!

Doctorul dermatolog explică faptul că schimbarea la nivelul Ph-ului pielii creată de o coajă acidă poate genera colagenul, cheia ce determină ca pielea ta să îmbătrânească frumos. „Colagenul este fibra principală a pielii”, spune el. „Cu cât îmbătrânim mai mult, aceasta se descompune, ducând la apariţia liniilor fine şi a porilor largi.” Ce duce la această degenerare? Expunerea la soare. „Lucrul cel mai grav pe care ai putea să-l faci este să stai în soare”, afirmă doctorul. Expunerea la soare cauzează până la 90% apariţia coşurilor, punctelor negre şi a ridurilor.

Alege o tunsoare care să ţi se potrivească şi o culoare pe măsură!

Ştiai că o tunsoare de calitate îţi poate face faţa să arate mai fermă?  Pentru un ten luminos, e recomandată o nuanţă mai deschisă. Părul închis la culoare îţi pot face trăsăturile să arate mai severe.

Citeste si:  Top 9 balsamuri de păr făcute în casă pentru un păr moale şi mătăsos

Albeşte-ţi dantura!

De două ori pe an este bine să mergi la un control stomatologic şi în acest timp să te speli cu periuţă electrică – în acest fel îţi menţii dantura sănătoasă, dar aşteaptă-te totuşi la o mică degradare a dinţilor ce vine odată cu înaintarea în vârstă. Cu timpul, dinţii pot căpăta o tentă galbenă de la fumat, acumularea plăcilor, cafea, ceai şi urmele de culoare de la vinul roşu. Printr-o procedură de albire ultravioletă, un doctor stomatolog îţi poate aplica pe dantură un anumit gel, iar apoi poate poate activa acest proces de înălbire cu ajutorul razelor UV.

Dormi adânc!

Un alt aspect important pentru a îmbătrâni frumos este să îţi odihneşti corpul. Lipsa somnului este dată de nivelul crezut de glucoză, ce cauzează probleme de sănătate precum tensiune ridicată, diabet, ce grăbesc procesul de îmbătrânire. Celulele pielii se regenerează cu mult în timp ce dormi. Temperatura pielii creşte şi ea în timpul somnului, dând voie tratamentelor aplicate să intre în piele şi să-şi facă efectul mai bine decât o fac pe timp de zi, atunci când eşti trează.

Citeste si:  Masca de banane făcută în casă, pentru care pielea ta îţi va mulţumi

Întinde-ţi muşchii!

E bine să-ţi dezvolţi musculatura, în special fesele şi şoldurile, prin a face sport cu greutăţi. De asemeni, e recomandat să îţi menţii sistemul osos puternic pentru o postură bună. Tu pierzi de la 1 până la 5 % din densitatea osului odată ce ai trecut de 40 de ani, şi acest aspect poate duce la creşterea  de la 3 la 7% dupa ce te afli la menopauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau