Probabil te gândești că furculița este de vină atunci când vine vorba de kilogramele în plus. Este prea mare și te face să înfuleci bucăți mari. Ei, bine, nu asta este cauza. Specialiștii noștri au ajuns la niște concluzii în urma unor cercetări. Iată ce au aflat.

Beți foarte multe băuturi dietetice

Da, nu conțin calorii, însă ar putea să nu fie chiar prietene cu talia dumneavoastră.  Conform unui studiu efectuat la Centrul de Sănătate din cadrul Universității din Texas, s-a constatat faptul că persoanele care beau chiar o singură cutie de băutură dietetică pe zi au circumferința taliei mai mare decât cei care nu beau. Oamenii se gândesc că evită caloriile, alegând băuturile dietetice, deci pot mânca mai multe calorii atunci când vine vorba de preparate. O altă teorie arată faptul că aceste băuturi pot chiar crește apetitul pentru dulciuri. De asemenea, caloriile pot reveni, așadar renunțați la băuturile „fără calorii” dacă țineți la sănătatea dumneavoastră.

Citeste si:  10 bauturi care pot face minuni pentru sanatatea ta

Folosești o furculiță mult mai mică

Mărimea ustensilei cu care mănânci poate afecta felul în care mănânci și cât mănânci, însă nu în maniera la care o percepi tu. Persoanele care mănâncă cu o furculiță mică, mănâncă de 12% mai mult, conform unui studiu realizat în cadrul Universității din Utah. Specialiștii spun că, atunci când mănânci cu o furculiță mai mică, simți că îmbucătura nu îți ajunge nici la o măsea și așa mănânci mai mult, eventual îți mai pui în farfurie o porție după ce ai terminat-o pe prima. Așadar, mâncați încet cu o furculiță mare și puneți-o jos de fiecare dată când ați luat o închițitură. Așa creierul vostru are șansa să realizeze când stomacul devine plin.

Citeste si:  Dieta Balerina sau cum sa slabesti si sa arati ca o balerina

Mănânci zilnic cartofi

Ok, deci ești conștient că chips-urile și cartofii prăjiți nu sunt o mâncare sănătoasă, dar încă nu știi ce efect au ei de fapt. Un studiu recent efectual la Havard arată că persoanele care mănâncă zilnic cartofi prăjiți timp de patru ani, pun pe ei 1,5 kg; chips-uri 700 g și cartofi copți 500 g. Deci de ce este atât de grav să mănânci cartofi? Nu pentru că te-ai îngrășa, ci pentru că circulația sângelui devine mai slabă, iar nivelul de insulină crește. Așadar, consumați mai des alte legume pe lângă cartof și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Articolul precedentMândria femeilor – un decolteu frumos
Articolul următorModalităţi de a fi în permanentă conexiune cu copilul tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau