Mișcarea face bine atât pe plan fizic cât și psihic, iar atunci când vine vorba despre copii, sportul îi ajută să se dezvolte armonios, îi ajută să-și consume din energie, dar totodată îi ajută să fie mai responsabili, competitivi, să-și dezvolte spiritul de echipă, să-și depășească anumite frici și să îi ajută să prindă încredere în ei.

În funcție de vârsta copiilor și de personalitatea lor, îi puteți îndruma spre anumite sporturi pe care le considerați în afara riscurilor, care li se potrivesc cel mai bine și de pe urma cărora ar avea doar de câștigat.

Pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani

Copiii între 2 și 5 ani au nevoie de sporturi lejere, care să nu implice niciun risc, sporturi care să-i distreze și care, totodată, să-i ajute să doarmă mai bine. Printre aceste sporturi se enumeră înotul, gimnastica și dansul. Primele două activități trebuie supravegheate de un profesionist, însă dansul poate fi tratat ca și o joacă, acasă.

Citeste si:  Program de antrenament a la Beyonce Knowles

Pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani

Începând cu vârsta de 6 ani, abilitățile celor mici se dezvoltă și puteți opta pentru sporturi de performanță, sporturi individuale sau sporturi de echipă. Puteți opta pentru arte marțiale, fotbal, patinajul pe gheață sau tenis. Atunci când alegeți un sport pentru copilul dumneavoastră, este indicat să țineți cont și de abilitățile pe care doriți să și le dezvolte, fie ele fizice sau pe plan social.

Pentru copiii cu vârsta între 11 și 15 ani

La această vârstă, copiii deja știu ce sport vor să practice și este important să țineți cont de părerea lor, însă puteți să le propuneți scrimă, volei, echitație, ciclism sau baschet, în funcție de personalitatea lor.

Citeste si:  De ce sa aveti un jurnal

Dacă nici unul dintre sporturile menționate nu vă mulțumește, puteți alege să vă îndrumați copilul spre sporturi inedite precum sporturile montale, surfing, escaladarea, drumețiile, polo în apă sau scufundări. Puteți chiar să practicați aceste sporturi în familie.

Echipamentele sportive pentru fiecare tip de sport ar trebui să fie una dintre preocupările cele mai importante ale părinților în ceea ce privește sportul practicat de copil, căci acesta îi oferă siguranța de care este nevoie.

În ciuda faptului că se poate ca cei mici să practice un sport încă de la vârsta de 2 ani, ei abia în jurul vârstei de 6 ani îl vor practica cu o oarecare responsabilitate și tot atunci ei se pot îndrăgosti de un anumit sport. Dacă copilul are înclinație spre un alt sport, puteți oricând să optați pentru ceea ce vrea el.

Articolul precedentPreocupă-te mereu de felul cum arăți
Articolul următorCare sunt retetele de paine preferate ale vedetelor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau