„De ce” mor curioşii repede?

O zicală pe care cu siguranţă am auzit-o când eram mici de la părinţii noştri şi pe care am folosit-o şi noi în diverse situaţii. Totuşi, m-am gândit că sensul acestei fraze este totuşi „dur”, aşa că am încercat să îl adaptez într-o formă mai plăcută.

Eşti curios? Atunci hai să îţi prezint anumite situaţii de care trebuie musai să te fereşti ca să nu mori repede:

  1. De ruşine. Probabil că de multe ori curiozitatea te-a împins să pătrunzi pe nişte tărâmuri unde nu era tocmai loc şi pentru tine. Auzi zgomote din camera colegului, fratelui, surorii sau a părinţilor? Mai bine să îţi vezi de treaba ta şi să-i laşi să-şi vadă de treburile lor. Nu intra peste ei, ca să eviţi totuşi un moment penibil.
  2. De frică. Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar există sau existau (cel puţin când eram eu mică) nişte cutii pe care, dacă le deschideai, ieşea un şarpe direct pe deget şi ne speriam. Aşa că, aveţi grijă dacă aveţi mania cotrobăitului prin diverse lucruri, pentru că nu se ştie niciodata peste ce aţi putea da. Sau poate cineva vă face o glumă doar pentru că vă cunoaşte mai bine decât ştiaţi.
  3. De nervi. În momentul în care cineva nu vrea să împărtăşească cu tine anumite lucruri, ar fi bine să nu insişti cu întrebări, chiar dacă este greu pentru tine. Poţi enerva la culme acea persoană sau chiar să o faci să nu îţi mai vorbească o bună perioadă de timp. Doar nu vrei să devi un mic „Dee Dee” de-a lui Dexter: „Uuuuu, what does this button do?” Aşa că, nu te enerva dacă cineva nu are chef să îţi spună anumite lucruri că, cine ştie, poate afli de la altcineva.
  4. De grijă. Probabil că nu faci parte din această categorie chiar de la vârsta asta. Dar cu siguranţă există o bunică sau o mamă sau un tată care este tare curios să ştie ce faci, unde eşti, cu cine, ce dregi şi etc. Înţelege-i sunt şi ei curioşi şi-şi fac griji.
Citeste si:  Cum citesti rezultatele mamografiei -interpretarea mamografiei.

Cu siguranţă variantele de mai sus nu au conotaţia pe care zicala în sine doreşte să o ofere, dar mai bine să dramatizăm puţin şi să ne amuzăm, decât să credem în aşa ceva. Cu siguranţă nimeni care este curios nu va muri repede. Bunică-mea a trăit 82 de ani şi cred că totuşi a trăit mult. Era cea mai curioasă femeie din scara blocului, daia îi plăcea şi bârfa.

Aşadar, nu vă sfiiţi. Curios, curios, dar sigur ştii mai multe ca noi, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau