Dacă ai decis să faci ceva dulce cu care să îi impresionezi pe cei mici dar și pe cei mari deopotrivă, acesta este desertul perfect. Prăjitura arată foarte bine și are un gust demențial. Se prepară rapid și cel mai important, se împarte cu familia. Iată care sunt ingredientele principale de care ai nevoie pentru această prăjitură:
Blat:
- 6 ouă întregi
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
Crema:
- 4 gălbenușe
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri lapte
- gelatină transparentă
- 200 ml frișcă
Bezea:
- 4 albușe
- 200 grame zahăr
Mod de preparare:
Ia o tavă pe care să o tapetezi cu hârtie de copt și începe imediat procedura pentru blat. Bate cele 6 albușe cu un strop de sare până ce își dublează volumul și devin spumoase. Adaugă rând pe rând cele 6 galbenușe apoi cele 6 linguri de zahăr amestecând continuu.
Apoi pune în ploaie făină și cele 2 linguri de cacao amestecând atent cu o lingură de lemn, de jos în sus pentru a se aera compoziția. La final pune un praf de copt nestins și amestecă. Toarnă totul în tava tapetata în prealabil și da la cuptor pentru aproximativ o jumătate de ora la foc mediu. Între timp ocupă-te de cremă.
Pune pe aburi o cratiță în care ai mixat foarte bine gălbenușele cu zahărul și adaugă laptele. Lasă pe foc până se îngroașe și amestecă continuu. Când observi că s-a legat ca o cremă, adaugă gelatina dizolvată în puțină apă rece și dă deoparte. Până ce se răcește crema, ai timp să bați frișca. Trebuie să ai mare grijă să nu bați frișcă prea mult pentru că se transformă foarte repede în unt. Este mai bine să o lași să curgă pentru că ea se va mai întări când se amestecă cu gălbenușele fierte.
Când crema de gălbenușe s-a răcit, pune treptat frișcă bătută și amestecă pentru a avea un tot omogen. O să vezi că vei obține o crema densă și foarte gustoasă.
După ce s-a răcit blatul, întinde crema deasupra apoi lasă prăjitura deoparte până ce te ocupi de bezea.
Bate foarte bine albușele de ou, adaugă zahărul și pune într-o cratiță tot pe aburi. Amestecă continuu până ce observi că albușele se transformă într-o spumă densă. Apoi oprește focul și întinde spuma de albușe peste crema. Deasupra rade o ciocolată cu lapte pentru un plus de gust și aspect.
Aceasta este prăjitura în 3 culori: blatul maro, crema galbenă și spuma albă. Are un aspect elegant și este potrivită atât pentru zilele onomastice cât și pentru cele de sărbătoare.
Dar nu uita că în casa ta poate fi oricând sărbătoare dacă vrei, așa că poți face această prăjitură ori de câte ori îți dorești. Vei vedea că rezultatul va fi întotdeauna același, adică vei primi laude și mulțumiri chiar și din partea celor mai critici musafiri.