Viața îți oferă o mulțime de oportunități prin care să îți lași amprenta pe acest pământ. De fapt, viața nu este altceva decât un drum de parcurs în care suntem cu toții datori moral să lăsăm ceva în urma noastră. Plantează un pom, sădește o floare și îmbogățește-ți sufletul cu minunea care iasă din pământ și prinde formă și culoare datorită ție.

Dacă am trece toți pe acest drum al vieții ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, atunci lumea ar fi devenit pustie și lipsită de însemnătate. Însă unii lasă în urmă clădiri și sunt mai mult preocupați de averi dar uită că averea cea mai de preț sunt copiii. Aceasta nu are o conotație strict materială pentru că adevărata avere se află în suflet. Este educația care îi ajută să devină oameni, înțelepciunea care îi ajută să gestioneze cât mai bine fiecare situație și curajul de a visa și de a face tot ceea ce pot pentru a-și îndeplini visele.

Citeste si:  8 alimente care cresc rapid imunitatea organismului

În plus, este extrem de important să îți lași amprenta pe acest pământ în mod cât mai natural. Plantează un pom sau sădește o floare și vei vedea cum totul prinde viață într-o clipă. Învață copiii ce înseamnă cu adevărat ca o sămânța să prindă viață. Lasă-i să sădească singuri într-un ghiveci o sămânță și să urmărească zi de zi cum se dezvoltă și devine o floare frumoasă sau o plantă care rodește. Fă copiii să înțeleagă că exact așa cum o plantă se dezvoltă dacă are apă și lumină și un copil se dezvoltă armonios dacă învață și primește ocrotirea părinților. Este un motiv în plus să devină responsabil și să realizeze de fapt ce înseamnă acest proces de creștere.

Iar dacă el este cel care plantează un pom cu atât mai bine. Acesta va dăinui peste ani și ani și va aduce și roade bogate în timp. Iar dacă tu ca părinte vei planta un pom atunci când se naște copilul tău, vei ști mereu că are vârsta lui și vei simți o bucurie imensă să îl vezi cum se dezvoltă pe măsură ce copilul tău crește. Exact așa cum îți greu să crezi ca părinte, că cei mici care odinioară împrăștiau jucării prin casă au devenit parcă într-o clipă adolescenți, tot la fel îți va fi greu să crezi că acel lăstar de ieri, azi are un trunchi puternic și o coroană pe care cu greu o poți atinge.

Citeste si:  Sănătate la pahar: cură de detoxifiere de 3 zile

Plantează un pom și bucură-te de semeția lui. Chiar dacă te vei simți curând un pitic pe lângă acel pom uriaș vei ști că a prins viață cu ajutorul tău iar acest lucru îți va aduce satisfacție enormă și un plus de mulțumire.

Articolul precedentMeloterapia – terapia prin muzică
Articolul următorPrăjitură cu fructe – perfectă pentru orice anotimp

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau