Ploaia este o adevărată mină de aur pentru agriculori, dar poate deveni un adevărat pericol pentru toți atunci cân ploua torențial, însă dacă este în cantitate moderată, nu doar plantele beneficiază de avantaje, ci și noi, oamenii. Uitați-vă la copii când plouă, ei încă știu să se bucure de ea.

Primul lucru la care ne gândim atunci când auzim cuvântul „ploaie” este sunetul plăcut al acesteia, iar asta se datorează faptului ca acel sunet ne relaxează și ne calmează. Zgomotul produs de ploaie face ca organismul nostru să elibereze anumiți hormoni care ne ajută să ne relaxăm și în acest fel, să ne simțim mai bine. Așa se explică de ce ne simțim bine atunci când ascultăm muzică care imită acest sunet.

Mirosul specific ploii contribuie și el la starea de bine pe care o avem atunci când plouă. Atât sunetul, cât și mirosul ne ajută să ne eliberăm de stres, să fim mai calmi și să vedem latura pozitivă a lucrurilor. Drept urmare, ploaia poate fi un antidepresiv natural, venit din cer, gratis. Puteți observa cum yoginii practica yoga în apropierea apelor datorită proprietășilor apei, același lucru este valabil și în privința ploii.

Citeste si:  5 carti pentru calatoria ta spirituala

Ploaia, ca și apa mărilor, a cascadelor, a oceanelor și a râurilor, conține ioni negativi, iar aceștia, deși nu sunt vizibili cu ochiul liber, au o grămadă de beneficii asupra organismului nostru. Ei sunt responsabili de diminuarea anxietății, de calitatea somnului și chiar de reducerea iritațiilor respiratorii. De asemenea, un randament intelectual crescut se poate datora unei bune oxigenări a creierului, iar ionii negativi exact asta fac.

Dacă ești expus la poaie, chiar și sub o umbrelă, sau pe o terasă sau un balcon, te vei simți mult mai revigorat și energizat, căci aceasta poate alunga starea aceea de apatie și moleșeală. Creativitatea este și ea la capacitate maximă atunci când picăturile de ploaie iau contact cu solul.

Citeste si:  Obiceiuri care ne afectează părul

Mersul prin ploaie are dublu beneficiu. În primul rând sunt beneficiile ionilor negativi a ploii, iar apoi mai sunt și beneficiile mersului pe jos. Așadar, în loc să ne ascundem atunci când plouă, am putea să profităm de acest lucru și să ne bucurăm de ploaie, așa cum o fac copiii. În cazul în care nu puteți face asta, încercați să ieșiți afară măcar după ce ploaia a trecut. Aerul de după ploaie vă va înviora și vă va ajuta să gândiți mai clar.

Articolul precedentCare este dieta militară și cum vă poate ajuta să pierdeți în greutate?
Articolul următorPrăjitura în 3 culori- aspectuoasă și apetisantă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau