MRSA, altfel denumit Staphylococcus aureus rezistent la meticilina, care uneori nu raspunde la antibiotic, poate provoca infectii grave in diferite parti ale corpului fiind foarte greu de tratat deoarece necesita antibiotice specifice conform antibiogramei.

Simptomele cauzate de MRSA depind de zona in care este infectia. Infectiile cauzate de MRSA sunt in general cele aparute la nivelul pielii.
Veti descoperi MRSA numit si „super bug”.

Desi majoritatea infectiilor cu MRSA nu sunt grave, unele pot duce la complicatii grave care pot pune in pericol viata.

Tratamentul cu o vechime de aproximativ 10 secole pentru infectiile oculare ar putea fi solutia pentru distrugerea super bug-ului.

Cercetatorii au refacut folosind reteta Anglo-Saxona din secolul IX care continea ceapa, usturoi si bucati de burta de vita remediul care a dus la un rezultat uluitor acestia constatand ca a sters complet orice urma de stafilococ MRSA.
Remediul a fost gasit in Bald’s Leechbook, un vechi manuscris englez cu diverse remedii si tratamente.

Citeste si:  Spray-ul nazal te poate proteja de COVID-19

Expertul Anglo-Saxon Dr, Christina Lee, de la Universitatea din Nottingham, a retradus reteta ca fiind o alifie pentru ochi care includea usturoi, ceapa sau praz, vin si bila de vita.

Expertii sectiei de microbiologie a universitatii au recreat remediul si l-au testat pe culturi de MRSA.

Analiza

Leechbook este unul dintre primele exemplare ceea ce poate fi numit manual medical.

Se pare ca medicii anglo-saxoni practicau ceva destul de asemanator cu medicina moderna punand accent pe experimente si observatie. Cartea contine cateva lectii importante pentru batalia din viata moderna impotriva bacteriilor rezistente la antibiotic.

Testele au fost facute folosind individual fiecare ingredient al remediului impotriva infectiilor oculare precum si pe remediul complet si o solutie de control.

Microbiologii au observat ca remediul a ucis 90% din bacteriile MRSA si cred ca acesta este efectul preparatului in sine si nu unui ingredient anume.

Citeste si:  Cel mai bun mod în care să cureţi un ou fiert

Dr. Freya Harrison a declarat ca ei cred ca remediul, adica alifia pentru ochi, este de fapt o cantitate mica de antibiotic.

„Dar am fost absolut uimiti de cat de eficienta a fost combinatia de ingrediente”, a spus ea.

Dr. Lee considera ca sunt multe astfel de carti din era medievala ce par a fi simple remedii insa ele sunt adevarate tratamente absolut naturale pentru infectii bacteriene.
Ea a spus ca este doar o sugestie, insa crede ca oamenii de stiinta de atunci efectuau studii stiintifice detaliate inainte de descoperirea bacteriilor.


Reteta alifiei pentru ochi:
Tocati marunt cantitati egale de usturoi si ceapa sau praz.Zdrobiti-le folosind un mojar cu pistil.
Adaugati 25 ml de vin. Dizolvati sare bovina in apa distilata.
Amestecati toate ingredientele.Tineti la 4 grade Celsius timp de 9 zile.

Articolul precedentPrăjitură cu fructe – perfectă pentru orice anotimp
Articolul următorSă fi recunoscător mereu pentru ce ai

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau