Am tot auzit povești despre durerile travaliului și știm deja că ele diferă în funcție de percepția fiecăreia. Probabil că nașterea și travaliul în sine sunt lucrurile cele mai de temut în viața unei femei. Durerile sunt diferite de la naștere la naștere și mai ales de la femeie la femeie. Ea există indiferent de cât ne-am strădui noi să scăpam de ea. De la modul în care facem față acestei dureri și până la cauzele ei, fiecare femeia are o listă lungă cu întrebări la care ar dori răspuns înainte de a-și cunoaște bebelușul.

În prezent sunt o mulțime de tehnici menite să te ajute în aceste momente și au apărut to felul de procedee de reducere a durerii. Medicii te sprijină, însă tu ești cea mai potrivită persoană să te ajuți. Încearcă pe tot parcursul travaliului să discuți cu medicii, cu asistentele, cu moașa. Ei îți vor fi alături și datorită experientei pe care o dețin te vor ajuta să depășești această etapă. Dacă te ajută, poți discuta cu medicul și puteți decide împreună dacă partenerul tău îți poate fi alături în aceste momente.

Citeste si:  Câteva remedii naturale pentru a înlătura durerile de dinti

Unele se întreabă ce soluții sunt, altele își doresc să cunoască modul prin care pot diminua durerile travaliului. Cea mai buna soluție este încrederea în tine. Răspunsurile pe care le cauți se află chiar în interiorul tău. Informează-te înainte și învață cum să respiri adanc și corect. Vei avea mare nevoie să cunoști tehnica respirației. Nu porni pe acest drum fară a deține toate informațiile necesare astfel încât organismul tău să fie pregătit psihic pentru a face față acestei dureri.

Nu omite să te odihnești și să te hrănești foarte bine. Travaliul poate fi o perioadă destul de solicitantă și ai nevoie de foarte multe resurse.  Consumă alimente bogate în carbohidrați precum paste, banană sau mănâncă puțină miere.

Iată câteva sfaturi utile care te pot ajuta în timpul travaliului dar care nu îți garantează că îți pot opri durerea. Este un proces firesc al organismului, iar noi am fost binecuvântate cu acest dar: cel de a da viață:

Citeste si:  De ce ar trebui să-ți cureți telefonul dezgustător?

– muzica de relaxare

– exerciții de respirație

-schimbări de poziție

– acupunctura pentru gravide

-citește cărți și informează-te

-solicită clarificări dacă tu consideri că e cazul

-adresează întrebări

Toate aceste tehnici te ajută să te mai destinzi puțin, însă depinde doar de tine. Cred că cel mai important în timpul travaliului este setarea psihică cu care pornești pe acest drum. Tocmai de aceea unele dintre noi au experiențe plăcute, altele mai puțin plăcute. Informarea și pregătirea psihică sunt cele mai importante.

Tine minte un lucru esențial. La finalul acestei etape iți vei întâlni bebelușul și asta e cel mai important. Toată durerea și perioada neplăcută vor fi uitate atunci când îl vei auzi plângand. Și până la urmă acesta-i rostul, nu? Să trecem prin durerile nașterii pentru a primi darul Divin: un pui de om.

Articolul precedentTop 11 trucuri pentru purtatoarele de sutien
Articolul următorTop 14 moduri de a-ti face garderoba sa arate mai scumpa decat este

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau