Cinci moduri prin care să îţi menţii o căsnicie fericită

Trebuie să recunoaştem că din când în când se mai întâmplă să neglijăm căsnicia noastră. Şi nu pentru că am vrea să facem în mod intenţionat acest lucru, ci pentru că avem foarte multe lucruri pe cap – stresul de la serviciu, copiii, de plătit facturile, etc. În aceste condiţii, se poate întâmpla ca mariajul să sufere şi să se destrame în timp. Însă nu trebuie să se ajungă la această situaţie. Uite aici cinci soluţii care te vor ajuta să îţi menţii o căsnicie fericită.

 

  1. Zâmbeşte tot mai des

Numără câte gânduri pozitive îi transmiţi soţului tău în fiecare zi. De câte ori zâmbeşti, te diezmierzi, eşti de accord sau glumeşti cu partenerul tău de viaţă? Buna dispoziţie pe care o arăţi în faţa lui reprezintă un factor care face diferenţa, în timp, în căsnicia ta.

 

  1. Nu-l mai certa

Atunci când îl mustri, în el va încolţi un sentiment negativ în ceea ce te priveşte. De aceea, nu te mai plânge şi nu adopta un ton grav în discuţiile tale. Astfel, în loc să începi o propoziţie de genul “ Îngrijorarea mea e că…”, sau “Aş vrea să…”, ar fi mai bine să foloseşti o formulare diferită, de exemplu: “Ce părere ai avea despre…?”

Citeste si:  Ce s-ar putea intampla corpului tau daca incepi sa dormi fara perna

De asemenea, fereşte-te să foloseşti comentarii critice, mai ales când eşti iritată şi tonul vocii tare este mai ridicat decât de obicei.

 

  1. Nu fă compromisuri

Ar părea să ţi se pară ciudat să afli că într-o relaţie nu ar trebui să existe prea multe compromisuri. Şi o să îţi explicăm şi de ce. De obicei, într-un compromis nimeni nu are de câştigat, de aceea îţi propunem o altă variantă – să îţi rezolvi diferendurile găsind soluţii convenabile pentru ambele părţi. Astfel, fă-ţi o listă cu principalele motive din cauza cărora vă certaţi. Alege timpul potrivit şi discută împreună cu el fiecare aspect analizat de tine şi prezintă-i ideile tale. Apoi puteţi găsi foarte uşor soluţii la problemele care vă apasă de mai mult timp.

Citeste si:  Virusii pot "fura" din ADN-ul uman pentru a crea noi virusi

 

  1. Jucaţi-vă împreună

Făceţi-vă timp unul pentru altul şi planificaţi-vă orarul în aşa fel încât să puteţi petrece clipe de neuitat împreună fără să fiţi stânjeniţi de prezenţa copiilor. E mai greu de realizat acest pas, dar se poate materializa atunci când acest obicei va intra în rutina ta.

 

  1. Să ai ca obiectiv 0 certuri

Pentru a evita certurile cu soţul tău, ai putea ca atunci când eşti nervoasă să încerci să ieşi din casă, să te plimbi puţin singură, iar când te întorci să reîncepi discuţia pe un alt ton şi să ocoleşte subiectul “fierbinte”, care te-a făcut să te enervezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau