Pe Internet şi nu numai există tot felul de reacţii în ceea ce priveşte această sărbătoare în ţara noastră. Fie forumuri, fie comentarii la alte articole, fiecare este liber să-şi exprime opinia despre aceasta. Printre multe altele, mulţi sunt contra deşi nu au niciun argument, iar altora nu le pasă, considerând această sărbătoare una interesantă.

Halloween-ul se sărbătoreşte pe 31 octombrie, iar originile acestei sărbători se află la baza celţii, care acum 2000 de ani au locuit pe tărâmurile unde actualmente se află Irlanda, Regatul Unit şi nordul Franţei.  Se spune că în această noapte magia are putere foarte mare, căci lumea spirituală are contact cu cea fizică.

Dacă acum 2000 de ani aceştia se costumau în costume făcute din piele şi capete de animale, acum aceştia au diverse costume care să înfăţişeze cele mai fioroase creaturi ale nopţii.

Citeste si:  Ce sunt E-urile si cum influenteaza starea de sanatate

Tradiţia celor din Statele Unite, Irlanda, Marea Britanie şi Canada este diferită de a românilor. La aceştia, copiii se îmbracă în costume de fantome, scheleţi, vrăjitoare, vampiri etc şi merg din casă în casă cu colindul, pentru a primi dulciuri. Casele sunt decorate înăuntru ca atare, iar toată lumea sărbătoreşte în familie.

Deşi această sărbătoare a fost preluată şi de către noi, aici treaba stă altfel. La noi nu există persoane să colinde şi mai puţin copii care să se constumeze, în comparaţie cu adulţii. De obicei,  de Halloween au loc tot felul de petreceri, fie private sau nu, organizate de cluburi la care fiecare poate participa. Costumele sunt alese cu atenţie, fie cumpărate, fie împrumutate de la teatru pentru o zi. La noi nimeni nu colindă, ci stă împreună cu prietenii.

Citeste si:  Plantează un pom și sădește o floare

Halloween-ul se mai sărbătoreşte de asemenea şi prin facultăţi, fie pe holuri, fie într-o sală mai mare. Sărbătoarea aceastea este un prilej ca oamenii să se adune şi să se distreze, în familii acest lucru fiind cel mai puţin probabil, cel puţin pentru moment.

Nu vom ştii niciodată cât de repede ne vom adapta la anumite sărbători venite din afară, însă ceea ce ştim cu certitudine este că fiecare stat adaptează anumite sărbători în funcţie de tradiţia lor. Aşa se întâmplă şi cu România. Pentru cei cărora le place, le urez distracţie plăcută, spor la ales costumele şi locul în care se vor distra. Pentru cei care sunt contra nu putem decât să le respectăm decizia.

Halloween plăcut!

Articolul precedentCiorba de spanac
Articolul următorCiorba de urzici

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau