Există oameni atât de preocupaţi de profesia lor, încât după sfârşitul zilei de muncă o iau cu ei acasă, o pun la masă, ba o duc şi în dormitor. Acest lucru presupune alertă maximă pentru viaţa de cuplu! Iubirea are nevoie de atenţie exclusivă pentru a putea rezista.

În majoritatea cazurilor, bărbaţii sunt cei care îşi neglijează familia în favoarea carierei. Dar cu aceeaşi dilemă ne confruntăm şi noi, femeile, mai ales cele cu activităţi sociale, politice sau mamele angajate cu jumătate de normă. Cum se stabileşte un echilibru corect între activitatea profesională şi sfera privată?

Desigur, nimeni nu trebuie să-şi agaţe serviciul în cui, „în numele iubirii”. Esenţialul este ca viaţa în doi să beneficieze de structuri la fel de ferme ca şi profesia. Vă ajută mult,dacă veţi conveni un program echilibrat încă de la începutul săptămânii. Cine şi în ce zile va trebui să stea mai târziu la serviciu? În care după-amiază v-aţi planificat să faceţi sport ori să vă întâlniţi cu prietenii? Pentru timpul liber, căutaţi activităţi care să vă placă la amândoi, cum ar fi o ieşire la cinema sau o tură cu bicicleta prin parc, şi faceţi-vă un cerc de prieteni comuni. Dacă intervin deplasări în interes de serviciu, care vă ţin frecvent la distanţă, păstraţi contactul prin anumite ritualuri, de pildă seara, înainte de culcare, exprimaţi-vă, telefonic, dorul şi uraţi-vă noapte bună.

Citeste si:  Când uităm de la mână pânˊla gură

Într-o convieţuire de mai lungă durată, relaţia cu partenerul începe să fie privită ca un lucru de la sine înţeles, care nu mai necesită o atenţie specială. Obişnuiţa toceşte emoţia. Gândiţi-vă, totuşi: cât de des amânaţi întâlnirile convenite cu soţul dumneavoastră din motive ce ţin de servici? Aţi sări, oare, la fel de uşor peste antranamentul de la fitness sau peste întâlnirea cu cea mai bună prietenă a dumneavoastră? Termenele stabilite cu cu partenerul n-ar trebui să vi se pară mai puţin importanate, chiar dacă el nu face decât să vă aştepte acasă. Altfel veţi da naştere la frustări şi îi veţi crea sentimentul că îl plasaţi pe un loc secund.

Citeste si:  Ai o deficienţă de calciu? Răspunde la aceste 3 întrebări pentru a afla răspunsul.

Comunicarea este una din ingredientele principale ce nu trebuie să lipsească din meniul iubirii. „Numeroase femei văd profesia partenerului ca pe inamicul lor personal.” Când fiecare dintre cei doi are acces la universul celuilalt, îi poate înţelege mai bine situaţiile de forţă majoră, ca şi momentele de descurajare, astfel încât cei doi se pot spijini reciproc.

Articolul precedentPulpe de curcan pe pat de linte
Articolul următor10 lucruri pe care orice mama ar trebui sa le stie inainte de a avea al doilea copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau