Advertismentanswear.ro

Foarte multă lume suferă de tensiune arterială de aceea este bine să știți cum puteți preveni această afecțiune.

Hipertensiunea una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate, însă dacă țineți cont de câteva reguli esențiale puteți scăpa ușor de această problemă. În acest fel vasele de sânge nu vor avea de suferit și nici nu va trebui să administrați un tratament medicamentos.

Trebuie să luați măsuri încă de la primele simptome pentru a nu lăsa colesterolul rău să atace arterele. Acesta poate duce la formarea cheagurilor care împiedică sângele să curgă lin prin vene. Dacă venele se înfundă pot apărea accidente cerebrale sau chiar blocaje renale, ceea ce nu este deloc de dorit.

Iată cum puteți preveni apariția acestor afecțiuni și să vă mențineți tensiunea în limite normale:

Aport necesar de potasiu

Potasiul este un aliat de nădejde pentru rinichi pentru că îi ajută să secrete sodiu, care are un rol foarte important în scăderea tensiunii. Pentru a avea cantitatea necesară de potasiu este indicat să consumați fructe și legume cum ar fi banane și cartofi copți.

Aport necesar de vitamina C

Citeste si:  7 reguli pentru a ţine la distanţă astenia de primăvară

Cantitatea de vitamina C necesară corpului diferă de la femei la bărbați astfel că femeile au nevoie de 75 mg pe zi în timp ce bărbații cu 15 mg mai mult. Vitamina C o puteți lua din fructe și legume și are un rol benefic în scăderea tensiunii arteriale.

Aport necesar de calciu

Calciul ajută la relaxarea vaselor de sânge iar cea mai mare cantitate de calciu o conțin produsele lactate. În lupta cu tensiunea arterială este bine să consumați zilnic lapte și iaurt.

Aport necesar de magneziu

O cantitate suficientă de magneziu ajută sângele să circule normal. Pentru un aport suficient de magneziu este indicat să luați suplimente alimentare. Acesta se găsește în cantități mici în anumite alimente iar corpul are nevoie zilnic de 320 mg de magneziu.

Aport necesar de coenzima Q10

Coenzima Q10 este un renumit antioxidant, care are un rol esențial în dilatarea vaselor de sânge dar și în menținerea frumuseții. Acest nutrient se găsește în carne și peste însă în  valori mici de aceea aveți nevoie de suplimente pentru a ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.

Aport necesar de usturoi

Dacă consumați zilnic un mic bulb de usturoi veți putea menține tensiunea sub control. Usturoiul este un afrodisiac care are o mulțime de beneficii pentru corp. Acesta conține zeci de chimicale ce oferă o stare de bine pentru că ajută la funcționarea normală a proceselor din organism.

Citeste si:  Dă uitării fumatul! Motive care te vor ajuta sa renunti la fumat

Reduceți sarea din alimentație

Consumând mai puțină sare puteți ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Este indicat să folosiți în loc de sare, condimente și ierburi aromate și veți vedea că vă simțiți mult mai bine.

Reduceți cantitatea de alcool și cafea

Dacă vă place să beți mai multe cafele pe zi și mai multe pahare de vin schimbați-va obiceiul. O cafea pe zi și un pahar de vin seara sunt sfinte dar nu mai mult de atât.

6. Renunțați la fumatul activ și pasiv

Pe lângă faptul că fumatul este nociv din multe puncte de vedere acesta mai și crește tensiunea arterială. Gândiți-va ce se întâmplă cu tensiunea dacă fumați destul de des. Chiar și atunci când stați în fumul de țigară riscați ca tensiunea arterială să crească, de aceea trebuie să renunțați la aceste obiceiuri pentru a fi sănătos.

Articolul precedentCum îți convingi soțul să dea cu aspiratorul în locul tău
Articolul următorMusaca grecească – o rețetă vegană ușoară și apetisantă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau