Dieta ingerilor este mai mult decat o dieta de slabit, este un stil de viata care include schimbari si pe alte planuri decat cele care au legatura cu mancarea.

In Romania, aceasta dieta a devenit celebra dupa ce Rita Muresan a slabit cu ajutorul ei peste 30 de kilograme in 6 luni.

Acest regim dureaza 13 zile si incepe duminica, iar miercurea si vinerea se vor consuma doar alimente de post, tocmai pentru ca are legaturi spirituale. Din acest motiv, pentru persoanele care nu sunt interesate de planul spiritual sau care nu sunt adeptele stiintelor oculte, s-ar putea ca dieta sa para dubioasa. Dincolo de orice restrictie alimentara, indiferent de religia sau credinta acestuia, inainte de a incepe sa se manance, trebuie respectat un ritual. In fata farfuriei, persoana care tine dieta va trebui sa se elibereze de depresii si neincredere, sa aiba ganduri frumoase atat in ceea ce o priveste cat si in ceea ce ii priveste pe cei din jur, sa se ierte si sa ierte oamenii care i-au gresit de-a lungul timpului, sa permita iubirii sa ii patrunda in viata, mai pe scurt, o restabilire a echilibrului interior si o impacare cu sine.
Dieta este una hipocalorica, care pe langa rolul de-a elimina kilogramele, ajuta si la detoxifierea corpului, doar ca poate fi dificil de tinut de cei care sunt obisnuiti sa consume o cantitate mare de calorii zilnic.

Cum se desfasoara dieta ingerilor?

In timpul celor 13 zile sunt permise 4 mese pe zi: mic dejun, pranz, cina, dar si masa de seara. Alimentele indicate sunt legume, fructe si vita, doar ca, in cantitati mici; din aceasta cauza unele persoane ar putea sa resimta deseori senzatia de foame.
Eficienta acestei diete este data tocmai de faptul ca are capacitatea de-a schimba metabolismul in decursul celor doua saptamani, dar pentru a amplifica efectul este indicat sa fie incluse si exercitii fizice, de preferat, in prima parte a zilei.

Citeste si:  Dieta cu limonada - dieta Master Cleanse

Exercitiile nu trebuie sa fie foarte intense intrucat caloriile din meniu sunt reduse, iar daca se va exagera este posibil sa se simta o stare de slabiciune sau chiar epuizare. De asemenea, miscarea trebuie sa ramana in rutina zilnica si dupa sfarsitul celor 13 zile de regim. In felul acesta, daca in decursul perioadei de dieta au fost respectate indicatiile, silueta obtinuta va fi pastrata pentru o perioada indelungata, fara prea mare efort.

In ceea ce priveste meniul, fiecare dimineata ar trebui sa inceapa cu un pahar de apa cu lamaie pe stomacul gol. Dupa acesta, se poate consuma o cafea sau un ceai neindulcit, cu exceptia zilei de marti, in care cafeaua va fi inlocuita cu un ceai indulcit cu miere. Prima gustare a zilei va fi reprezentata de un mar, o banana sau un iaurt degresat. Duminica, miercuri si vineri pranzul va consta intr-o ciorba sau supa mancata impreuna cu doua felii de paine facuta in casa (atunci cand se doreste sau simte nevoia, painea poate fi inlocuita cu mamaliga).

Luni, marti, joi si sambata se va consuma o friptura de vita, pui sau peste alaturi de o salata in care sa fi inclus minim cinci legume. Important de stiut este si faptul ca friptura n-ar trebui sa depaseasca 300 g. Masa de seara poate fi constituita din doua oua fierte si doua felii de sunca degresata sau un bol de supa. De asemenea, una dintre mesele zilei va trebui sa contina si un pahar de suc din fructe proaspete. In toata aceasta perioada, este foarta importanta variatia alimentelor consumate.
Mai trebuie mentionat ca meniul va fi notat intr-un jurnal deoarece cel din ziua de marti trebuie sa fie identic cu cel de sambata, iar cel din ziua de miercuri sa corespunda cu cel de vinerea.
Pentru cele mai bune rezultate, trebuie consumata o mare cantitate de apa plata si minim 30 de minute de miscare usoara zilnic. De asemenea, senzatia de foame este indicat sa fie combatuta cu ceaiuri.

Citeste si:  Dieta Rina, dieta persoanelor active

Beneficii ale dietei ingerilor

Pe langa pierderea kilogramelor, dieta iti mai aduce, datorita detoxifierii pe care o ofera organismului, si un par si o piele mai stralucitoare.
Datorita varietatii din meniu, ar putea fi considerat un regim usor de tinut. Dar, in acelasi timp, din cauza continutului redus de calorii, pentru unele persoane ar putea constitui o adevarata provocare.

Recomandari
Daca starea de sanatate nu este una tocmai buna, nu este recomandat sa se urmeze aceasta dieta. De asemenea, este interzisa copiilor, adolescentilor sau femeilor insarcinate. Daca in timpul dietei se simt stari de slabiciune, este indicat sa se inceteze imediat.

Articolul precedentPrincipalele griji care ii framanta pe copii
Articolul următorDieta disociata

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau