In incercarea de a slabi pentru a ajunge la greutatea ideala, una din dietele folosite cu succes este dieta disociata. Asa cum alimentatia noastra este compusa dintr-o diversitate de alimente, s-a constatat ca tocmai amestecul acestora creeaza dezechilibre metabolismului si formeaza surplusul nedorit de grasime. Astfel, dupa cum spune si denumirea sa, in aceasta dieta alimentele sunt separate si delimitate pe zile, fiind consumate in fiecare zi doar dintr-o anumita categorie. Acest tip de consum creeaza un echilibru alimentar, nu infometeaza pentru ca nu impune cantitati si ofera o multitudine de variante zilnice. Singura conditie a acestei diete este aceea de a respecta categoria de alimente ce se poate consuma in ziua respectiva. Aceasta dieta se poate tine cate zile se doreste, incepand de la 7 zile, 14 zile sau chiar 3 saptamani. Slabirea se produce lent dar sigur si se poate mentine pe termen lung, daca se respecta un stil de viata sanatos.

Variantele de alimentatie

In prima zi se poate consuma numai carne de pui si rosie, slaba, fara mezeluri, preparata pe gratar sau la cuptor, condimentata doar cu sare si piper.Nu se poate consuma paine si nici o garnitura.

Citeste si:  Diete de succes – mananca ce-ti place fara a exagera

In a doua zi se consuma numai legume, simple sau sub forma de salate, fara uleiuri, doar sarea si piperul fiind permise. Se recomanda a se evita cartoful sau fasolea uscata, avand indice glicemic mare.

In ziua a treia se consuma numai produse lactate sub forma de lapte, iaurt simplu si slab, sana, branza dietetica sau kefir. Acestea nu pot fi combinate cu nici un alt aliment.

Ziua a patra este rezervata consumului de peste, in cantitatile dorite, preparat pe gratar, fara uleiuri sau alte legume.

In ziua a cincea se consuma numai fructe proaspete sau in compot neindulcit, sub forma de suc sau amestecate in blender. Nu sunt recomandate perele, strugurii, bananele sau fructele confiate.

Ziua a sasea este ziua sucurilor de fructe si legume, ce se pot consuma simple sau combinate, preparate proaspat in casa. Nu sunt interdictii la fructe sau legume sau la cantitatile folosite.

Citeste si:  Dieta James Zeta

In ziua a saptea se poate consuma cu moderatie orice aliment, fara a face exces de alimentele procesate sau dulciuri. In fiecare zi a dietei se recomanda consumul ridicat al apei, iar cafeaua se poate bea doar fara zahar la micul dejun.

Variante ale dietei disociate sunt si acelea in care se consuma cate doua zile fructe si legume, doua zile carne de vita, pui si peste si doua zile de lactate, sau se introduce o zi in care se consuma doar fainoase din paste si paine.

Practic, din moment ce a fost inteleasa baza disocierii alimentelor, aceasta dieta poate fi personalizata de fiecare in sensul inversarii zilelor de alimente sau dublarii anumitor zile care sunt mai preferate.Restrictia se refera doar la alimentele procesate, grasimi si dulciuri, amestecul acestora in zilele de dieta si folosirea condimentelor in surplus. Contraindicatiile acestei diete se refera la persoanele cu afectiuni digestive sau alergii, care trebuie sa consulte medicul inainte de inceperea ei.

Articolul precedentDieta Ingerilor
Articolul următorDieta New York sau „Dieta Vedetelor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau