Pentru fiecare femeie, perioada sarcinii este una plină de surprize și noutăți. Ea vine la pachet cu o încărcătură emoțională mai mare decât în mod normal și cu o serie de schimbări hormonale. Unele devin sensibile, altele anxioase sau de ce nu sensibile și anxioase în același timp. Că doar suntem femei și știm deja cum să jonglam cu stările care se afla în antiteză.

Ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste această etapă și să faci din sarcină una dintre cele mai frumoase perioade până la întâlnirea cu puiul tău de om.

  1. Încearcă să ramai activă. Fă exerciții fizice măcar 15-20 de min pe zi. Mergi, spre exemplu, și plimbă-te prin parc într-un ritm moderat. Acest lucru te va ajuta să îți menții o stare psihică bună și să scapi de stres. Nu omite însă să consulți medicul înainte de a te apuca de exerciții. Ține cont de recomandările lui.
  2. Lasă treburile casnice în grija soțului. Unele dintre acestea pot deveni riscante pentru tine. Facem referire la cele care implică contactul cu substanțele toxice (precum cele din produsele de igienă și dezinfectare), dar și cele legate de ridicarea greutăților. Acestea te pot pune pe tine sau pe bebeluș în pericol motiv pentru care îți recomandăm să stai departe de ele.
  3. Încearcă să consume alimente care conțin acid folic. Pe lângă hidratare, ar fi indicat să consumi și alimente care conțin acidul folic. Facem referire aici la sparanghel, broccoli, portocale, morcovi, semințe, nuci, porumb. Acesta ajută la dezvoltarea tubului neuronal al bebelușului și creează noi celule roșii în sânge.
  4. Mănâncă mai multe fructe și încearcă să renunți la cofeină. Știm că este greu să renunți la băutura de culoare neagră care dă sens dimineților tale, însă gândește-te că aceasta nu este deloc benefică pentru micuțul tău. Consumă mai multe fructe pentru a avea energie și vei observa că starea de bine ți se va ameliora simțitor.
  5. Răsfață-te! Cred că cel mai important lucru pentru o femeie în timpul sarcinii este să te răsfeți. Fă tot ce îți place și încearcă să te menții frumoasă. După ce vei naște vei avea tot mai puțin timp pentru tine, motiv petru care îți recomandăm să profiți din plin de această perioadă.
Citeste si:  Îndepărtați acneea cu remedii puternice de acasă

Sarcina este o perioadă minunată atât pentru tine cât și pentru bebelușul tău. Învățați să vă acomodați unul cu celălalt și relația voastră se sudează tot mai mult. Pe lângă toate lucrurile minunate, exista însă și provocări sau stări anxioase care îți pot crea o stare de discomfort. Nu uita să ai grijă de tine și să te răsfeți. Bucură-te de o plimbare în parc și relaxează-te la o ieșire cu fetele. Toate aceste lucruri îți fac bine atât ție cât și copilului. Și cel mai important! Fă din medic un prieten și consultă-l ori de câte ori simți nevoia.

 

Articolul precedentCum puteți să va faceți singură o rochie?
Articolul următorCe faci când se depune praful pe o relație?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau