9 trucuri ciudate care te vor ajuta să slăbeşti

Obezitatea a ajuns să fie o problemă şi în România, aşa că nu este de mirare că tot mai mulţi oameni încep să fie preocupaţi de greutatea lor şi de cum să mai scape de câteva kilograme. Din păcate nu au norocul de partea lor. Este mult mai uşor să te îngraşi decât să slăbeşti în ziua de azi din cauza sedentarismului şi a mâncării nesănătoase. Dieta şi exerciţiile fizice sunt singurele care te pot ajuta să slăbeşti sănătos, însă te poţi folosi şi de câteva trucuri ca să câştigi mai uşor lupta contra kilogramelor.

1Foloseşte beţişoare chinezeşti

Atunci când mănânci repede şi nu mesteci bine mâncarea, creierul nu apucă să proceseze aşa cum trebui ce se întâmplă, aşa că vei mânca mult mai mult decât e necesar. Probabil că ai păţit să mănânci ceva cu poftă, la final să nu simţi că ai burtă plină, însă după nici jumătate de oră să te simţi ca un butoi. Furculiţele şi lingurile te ajută să mănânci în felul asta(evident), deci folosind beţişoare chinezeşti, cu siguranţă vei consuma mai puţină mâncare, fiindcă te vei lupta să duci la gură ceea ce ai în farfurie.

2Impune-ţi în gând

“Voi slăbi”, „O să fac exerciţii azi”, “ Nu o să mănânc dulciuri”, repetând aceste lucruri, cât şi altele asemănătoare, le vei putea îndeplini mai uşor. Psihicul de altfel este cel care te ajută cel mai mult în toate procesele, fiindcă doar de el depinde atunci când nu te poţi abţine să bagi în gură acea bucată de ciocolată sau când hotărăşti că poţi lăsa şi pentru mâine acele abdomene.

Citeste si:  4 băuturi simple de încercat, care te vor ajuta să slăbeşti în timp ce dormi

3Ia mai puţine guri

Dacă ai început să mănânci mai încet, atunci ar trebui şi să iei cu patru guri de mâncare mai puţine decât ai fi făcut-o în mod normal. Asta tot pentru a permite creierului să fie în pas cu stomacul şi să te anunţe la timp dacă ai mâncat cât trebuia sau nu. Dacă peste o ora încă îţi este foame, nu ezita să mănânci şi acele patru guri pe care le-ai eliminat în timpul mesei. Făcând acest lucru, poţi să scazi cu 100 numărul de calorii consumate pe zi, ceea ce înseamnă două kilograme pe an.

4Bea apă după micul dejun

După ce mănânci de dimineaţă, este de aşteptat să bei ceva dulce, cum ar fi suc. Înlocuieşte băuturile dulci cu apă. Bem aproximativ 300 de calorii pe zi, aşa că dacă vei alege să bei apă, poţi ajunge să elimini 90.000 de calorii pe an, adică 11 kilograme!!

5Nu mânca din plictiseală

Ăsta este un bun lucru pe care să ţi-l impui “O să mănânc doar atunci când mi-e foame”. Atunci când mănânci degeaba, evident că vei acumula mai multe calorii decât ai nevoie. Mănâncă doar atunci când îţi este foame. Surprinzător, însă mâncarea este necesară pentru a trăi şi nu pentru a îţi umple timpul sau pentru a te calma.

Citeste si:  Dieta Rina, dieta pentru un metabolism sanatos

6Miroase nişte mentă

Atunci când îţi este foame, miroase nişte mentă. Probabil că sună cam stupid, dar chiar funcţionează. Un studiu efectuat cu ajutorul a 3000 de voluntari, a arătat că persoanele care au mirosit mentă, banane sau mere, s-au simţit mai puţin înfometate şi au pierdut în jur de 13 kilograme pe parcursul unui an. Acest lucru este posibil fiindca atunci când miroşi anumite alimente, îţi păcăleşti de fapt creierul că are loc procesul de hrănire.

7Mănâncă în faţa unei oglinzi

Un alt studiu a arătat că dacă te vei uita în oglindă în timp ce mănânci, există şansa să consumi cu o treime mai puţin. În timp ce te priveşti, poţi reflecta asupra a ce ţi-ai propus şi a faptului că vrei să slăbeşti.

8Plimbă-te 45 de minute pe zi

Iată ceva ce probabil nu ştiai, o plimbare de jumătate de oră nu te va ajuta prea mult. Începi să arzi calorii cu adevărat de abia după 45 de minute. Aşa că mergi la pas rapid timp de 45 de minute în loc de 30.

9Nu cumpăra mâncare semipreparată

Dacă gătitul înseamnă pentru tine să bagi la microunde pentru 3 minute şi 30 de secunde, respectivul preparat, atunci ai o problemă, deoarece cu siguranţă nu urmează să consumi o mâncare sănătoasă. În momentul în care va trebui să îţi prepari mâncarea de la zero, vei înţelege mai bine compoziţia ei şi rolul pe care îl are în cura de slăbire.

Articolul precedentCarbonara cu creveţi şi „tăieţei” de cartofi dulci
Articolul următor4 băuturi simple de încercat, care te vor ajuta să slăbeşti în timp ce dormi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau