Există multe motive pentru care să vrei să scapi de pungile de sub ochi. Pungile de sub ochi pot crea celor din jur impresia unui stil de viaţă nesănătos. Poate că tu ai avut o zi liniştită şi ai mintea liniştită, însă oamenii vor presupune că ai băut încontinuu sau că ai luat energizante ca să poţi sta toată noaptea să urmăreşti serialul preferat. Şi mai rău, oamenii pot crede că ai mai mulţi ani decât în realitate, ceea ce este cu adevărat o jignire mai ales în zilele noastre. În cazurile severe, pungile de sub ochi pot duce la deteriorarea vederii. Aşa că în numele prosperităţii sociale şi economice, trebuie să scapi de acele pungi de sub ochi.
Într-o anumită măsură, cum scapi de pungile de sub ochi, depinde şi de motivele pentru care ele apar. Deşi sunt cazuri rare, există afecţiuni medicale care duc la pungile de sub ochi. Dacă ai această impresie şi ai şi alte simptome, ar trebui să consulţi un doctor. De cele mai multe ori, pungile de sub ochi au o cauză ereditară sau de etate- dacă părinţii tăi le-au avut, probabil şi tu o să ai. Pe măsură ce îmbătrânim, ligamentele de sub ochi slăbesc şi pielea îşi pierde elasticitatea permiţând grăsimii şi fluidelor să se depoziteze în pleoape. Pungile de sub ochi pot fi cauzate -sau înrăutăţite- de alergii, lipsa somnului, de retenţia de apă, nutriţia defectuoasă şi desigur, viaţa trăită la maxim. Pentru mulţi, pungile de sub ochi sunt o parte inevitabilă a îmbătrânirii, însă de ce să grăbim acest proces? Mai jos vei găsi câteva metode prin care să scapi de pungile de sub ochi, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, dar şi cum să previi şi să încetineşti dezvoltarea lor.
Cum scapi de pungile de sub ochi:
Folosind o compresă rece pentru 10-15 minute, o dată sau de două ori pe zi. Astfel vei scăpa de pungile de sub ochi pentru o scurtă perioadă de timp. Se recomandă adesea folosirea feliilor de castravete sau a lingurilor ţinute în congelator. Temperatura scăzută este cea care scade inflamaţia, aşa că de ce să pui pe faţă alimente şi să le strici. Acest tratament nu te va scăpa de pungile de sub ochi complet şi va avea efect doar pentru câteva ore. Cu toate astea, procedând în acest fel regulat, vei încetini apariţia unor pungi şi mai mari sub ochi. Te vei simţi mai relaxată şi vei avea o piele mai sănătoasă.
Dintre toate remediile ciudate din popor, aplicarea unor pliculeţe de ceai verde îngheţate sau răcite, este unul dintre puţinele care chiar funcţionează. Cei mai mulţi oameni aplică pliculeţele direct pe pungile de sub ochi pentru 10-15 minute, în fiecare zi. Pliculeţele cu ceai verde funcţionează deoarece conţin un ingredient antiinflamator natural. La fel ca şi în cazul compreselor reci, acest remediu te va scăpa de pungile de sub ochi doar pentru o perioadă scurtă de timp, însă va avea în timp un efect de încetinire al dezvoltării lor. Plus că dacă iei pliculeţe de ceai, o să ajungi să şi bei acel ceai verde.
S-ar putea să fie nevoie să remediezi problema retenţiei de apă, ca să scapi de pungile de sub ochi. În funcţie de elementele de genetică şi cele anatomice, unele persoane înmagazinează fluide în exces în diferite părţi ale corpului, în cazul unora fiind vorba de acele pungi de sub ochi. Pentru a combate retenţia de apă, va trebui să scazi consumul de sare, să bei multă apă (deshidratarea duce la retenţia de apă), să faci mişcare, să eviţi alcoolul, să apelezi la diuretice şi să ai o dietă sănătoasă.
Dacă ai banii necesari, fillerele cosmetice sunt o metodă de lungă durată prin care să scapi de pungile de sub ochi. Există mai multe tipuri de fillere cosmetice, printre care colagenul, botox-ul şi tot aşa. În timpul procedurii, substanţa este inserată sub pungile de sub ochi cu o seringă micuţă şi astfel vei scăpa de pungi. Efectul va dura între şase luni şi un an şi câteodată şi mai mult.
Operaţia este singura metodă prin care poţi scăpa definitiv de pungile de sub ochi. Cea mai des întâlnită este blefaroplastia. Blefaroplastia conjunctivală este mai puţin invazivă deoarece incizia se face în spatele pleoapei, iar la final se acţionează cu un laser pentru închiderea intervenţiei. Desigur sunt mai multe tipuri de operaţie pentru înlăturarea pungilor de sub ochi. Însă continuă să citeşti mai jos pentru a te gândi mai bine înainte să apelezi la bisturiu.
Alergiile şi pungile de sub ochi
Dacă suferi de alergii, în special cele care irită ochii şi sinusurile, acestea ar putea crea sau înrăutăţi umflăturile de sub ochi. Dacă te lupţi cu alergiile zi de zi, stresul permanent asupra pielii din jurul ochilor, ar putea duce la pungi şi mai pronunţate şi chiar permanente, sub ochi. Mergi la un specialist şi ai răbdare. Pentru unii o simplă reţetă este de ajuns. Pentru alţii, cum sunt şi eu, tratamentele de lungă durată, sunt necesare. S-ar putea să fie nevoie doar să eviţi anumite alimente sau elemente din mediul înconjurător. Dacă vei scăpa de alergii, vei scăpa şi de pungile de sub ochi şi te vei simţi în general mult mai bine.
Scapă de pungile de sub ochi în mod natural
Dormi. Odihna suficientă te va ajuta să îmbunătăţeşti sănătatea ochilor în multe feluri şi deşi poate nu te va scăpa complet de pungile de sub ochi, cu siguranţă va scădea severitatea lor şi le va încetini dezvoltarea. Încearcă să îţi ridici capul cu o pernă în plus pentru a ajuta la drenarea fluidelor în exces. Dacă suferi de insomnie, încearcă să îţi creezi o rutină şi asigură-te că nu participi decât la activităţi calmante înainte de a merge la culcare.
Protecţia ochilor. Pentru mulţi, apariţia pungilor de sub ochi este parte normală a înaintării în vârstă, însă de ce să grăbim procesul? Pielea din jurul ochilor este sensibilă şi foarte subţire şi are nevoie de un bun tratament. Asta înseamnă să porţi ochelari de soare pentru a preveni daunele provocate de lumina puternică. Dacă lucrezi mult la calculator, fă pauze mici şi dese, statul încontinuu cu ochii în ecran este dăunător pentru ochii tăi. Dacă citeşti mult, asigură-te că ai suficientă lumină.
Stil de viaţă sănătos. Câteodată pungile de sub ochi sunt un indicator al faptului că acea persoană a căzut pradă viciilor şi consumă cantităţi mari de alcool dar şi fumează. O dietă sănătoasă este vitală. Deficienţele de vitamine pot duce la pungile de sub ochi(vitamina A, K şi E în special), dar şi un consum ridicat de sare. De asemenea, fă exerciţii în fiecare zi. Sportul face ca fluidele să nu se adune în diferite zone ale corpului tău.
Cosmeticele. Câteodată alergiile la cosmetice pot cauza pungile de sub ochi, însă în general, când sunt aplicate bine, le maschează. Va trebui să aplici întâi o bază, însă după aceea depinde de tipul de piele, nuanţă şi dacă ai sau nu cearcăne. În general, ar trebui să foloseşti un corector cu câteva nuanţe mai închis decât fondul de ten, direct peste pungile de sub ochi.
Optarea pentru intervenţia chirurgicală ca să scapi de pungile de sub ochi
Chirurgia estetică este cel mai bun remediu de lungă durată pentru pungile de sub ochi. Cu toate astea, decizia de a te opera, nu ar trebui luată aşa uşor. Chirurgia estetică poate fi un dezastru dacă este aleasă pe fugă şi este foarte scumpă. În primul rând, ar trebui să discuţi cu doctorul tău cât şi cu un chirurg estetician şi/sau un dermatolog. Chirurgul ar trebui să se intereseze temeinic de istoricul ochilor tăi, să încerce să afle cum s-au schimbat ei de-a lungul anilor. Clinica pe care alegi ar trebui de asemenea să o verifici foarte bine să aibă toate acreditările. Încearcă să afli păreri ale altor pacienţi şi să obţii poze cu “înainte şi după” de la doctori. Asigură-te că operaţia va fi făcută de medicul tău şi nu de vreun începător care a mers la fără frecvenţă. Şi dacă alegi să mergi în altă ţară ca să te operezi, de asemenea documentează-te foarte, foarte, bine înainte.