Afla cum sa te epilezi corec

Indiferent de anotimp, orice femeie se simte bine când are o piele catifelată şi netedă, si fiecare metodă are avantajele si dezavantajele ei. Articolul de faţă urmăreşte să ne ajute pe noi, femeile să obţinem anumite trucuri, care să ne ajute să evităm durerea şi să obţinem un efect de durată în ce priveşte epilarea.

Metodele de îndepărtare a părului sunt numeroase – crema epilatoare constituie o metodă rapidă, dar necesită efectuarea unui test alergenic înainte; prezintă dezavantajul că produsele chimice din compoziţie pot fi toxice, iar unele fire pot creşte sub piele. Epilarea cu ceară caldă este un procedeu destul de dureros şi este nevoie de timp ca pielea să se adapteze, însă efectele neplăcute se vor diminua treptat, deoarece firele de păr vor deveni mai fine şi se vor smulge mult mai uşor. Efectul poate dura între 3-5 săptămâni. Epilarea cu aparatul de râs este cea mai răspândită metodă care se realizează la domiciliu, este rapidă şi comodă. Însă, firele de păr cresc după 2-3 zile, devin mai aspre şi în timp se îndesesc. Epilarea cu ceară de unică folosinţă – se foloseşte un aparat care încălzeşte ceara şi benzi de hârtie pentru îndepărtare. În comerţ se găsesc benzi speciale de ceară rece pentru epilarea zonei de deasupra buzei superioare – este vorba despre epilarea facială cu ceară rece, pe care sunt sigură că aţi încercat-o de nenumărate ori din cauza sentimentului de jenă care ni-l dă „ mustaţa”. Banda cerată se încălzeşte în palme prin frecare şi apoi se aplică pe pielea bine curăţată.Epilarea definitivă, se efectuează la saloane de specialitate, iar persoanele care realizează această operaţiune au nevoie de o instruire specială şi de licenţă. Totuşi, chiar dacă am auzit că această metodă este una „pe viaţă”, ea de fapt nu este decât pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere că pot creşte fire de păr pe zona respectivă.

Citeste si:  10 idei ingenioase care rezolva problemele comune de frumusețe

Ştiind acum cam toate metodele de epilare ce le aplicăm în viaţa de zi cu zi, trebuie să ţinem cont totuşi de perioada recomandată. În timpul menstruaţiei, activitatea bulbului pilos este încetinită, iar în cazul în care epilarea se face în această perioadă sau imediat după, efectul este de mai lungă durată. Înaintea menstruaţiei, pielea este mai sensibilă la durere, iar smulgerea părului provoacă mai multă suferinţă, şi nu cred ca ne dorim aşa ceva. De asemenea, cu câteva zile înainte, poţi aplica pe piele o cremă cu proprietăţi exfoliante, deoarece dacă pielea este perfect curată şi netedă, ceara aderă mai bine. În plus, creşterea părului depinde de diverşi factori, contând pilozitatea fiecăreia dintre noi, inclusiv anotimpul (în timpul verii, firele cresc mai repede).

Citeste si:  Scapă de grăsimea de pe faţă în mod natural cu aceste trucuri

Foarte important de reţinut este să nu epilăm cu ceară şi să nu smulgem cu penseta firele de păr din aluniţe sau din jurul areolei mamare. De asemeni, nu este bine să ne epilăm cu două sau chiar trei ore, înainte sau după saună şi nu este bine de altfel să ne expunem la soare sau la solar timp de 24 de ore după epilare sau, dacă nu putem evita acest lucru, folosim o cremă solară cu un grad crescut de protecţie.

Articolul precedentRosii umplute cu orez si maioneza
Articolul următorRomantismul dispărut

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau