Ingrediente:
– 200 g orez
– 1 litru lapte
– 3-4 linguri zahar
– 4 oua
– 50 g unt
– 3-4 mere
– mirodenii
– dulceata
Preparare:
Se curata orezul, se spala si se pune intr-o oala cu apa calduta in care se lasa 30 de minute dupa care se strecoara. Se pune intr-o cratita laptele la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga orezul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa ce a fiert se da la o parte de pe foc, se adauga untul, 2 oua intregi, zaharul, 2 galbenusuri, si la sfarsit cele doua albusuri ramase, batute bine. Se amesteca pana la incorporarea ingredientelor.
Se unge bine cu unt un vas termorezistent, se toarna jumatate din orezul preparat mai sus, se aranjeaza merele spalate si curatate, fie cu coaja, fie fara coaja, taiate in felii subtiri si se acopera cu restul de orez ramas.
Se baga vasul in cuptor unde se lasa la copt 40-45 minute la foc potrivit. Cand este gata se rastoarna pe un platou rotund.
Dupa dorinta se poate servi cu dulceata deasupra sau ca atare. Se serveste rece