Advertismentanswear.ro

Se poate crede că prea mult din ceva nu este dăunător. Mulți dintre noi cădem în capcana fructelor și legumelor fără să ne dăm seama că pot fi la fel de dăunătoare ca zahărul și sodiul. Din fericire, putem evita toate efectele secundare mâncând cu măsură.

Am ales 6 alimente, astăzi, despre care știu că se transformă în dușmani pentru organismul tău dacă le consumi în exces. Hai să le discutăm pe fiecare în parte și să vedem cât trebuie să consumi ca acele alimente sănătoase să nu devină nesănătoase.

Bananele – un aliment sănătos care în exces devine nesănătos.


Consumul în exces de banane poate provoca probleme dentare, carii. La fel ca zahărul, acest fruct poate produce bacterii dăunătoare dinților. Dar vestea bună, cantitatea de zahăr din banane este mai puțin concentrată. S-ar putea să ai și dureri de cap, deoarece bananele coapte au un conținut ridicat de tiramină care poate fi un factor declanșator al migrenei.
2 banane pe zi sunt considerate a fi o cantătate sănătoasă.

Ovăz – un aliment sănătos care consumat în exces devine nociv


Dacă mănânci ovăz în exces, este posibil să ai probleme cu balonarea. un studiu arată că simptomele constipației pot fi reduse semnificativ prin scăderea aportului de fibre dietetice. Mai mult, consumul de prea mult ovăz limitează absorbția de calciu, magneziu și zinc. În plus, prea mult ovăz provoacă creșterea în greutate, mai ales dacă adaugi prea mult topping. 85-170 grame pe zi este sănătos, în funcție de aportul zilnic de calorii.

Citeste si:  12 greşeli legate de vitamine pe care nu realizezi că le faci

Branza in cantitati mari devine nociva


Portiile mari de branza reprezinta un risc crescut pentru bolile de inima. Acest tip de alimente are un continut ridicat de grasimi saturate, care sunt notorii pentru provocarea bolilor coronariene. Branza provoaca adesea arsuri la stomac datorita hormonului numit colecistochinina care este eliberat in timp ce mananci.

Orez – un aliment sănătos dar care poate fi nociv dacă este consumat în exces


Deși orezul este delicios, acesta conține de fapt foarte puține vitamine. Dacă mănânci prea mult orez, nu vei avea nici un aport de vitamine. De asemenea, crește nivelul de insulină. Cel mai important, poate provoca performanțe mentale slabe din cauza expunerii la arsenic la nivel scăzut.
Norma este de obicei de 90 grame de orez nefiert.

Citeste si:  7 alimente afrodisiace care îţi vor îmbunătăţi viaţa sexuală

Brocoli consumat în exces devine nesănătos


Broccoli conține tiocianați care duc la producerea excesivă de hormoni tiroidieni. Ca urmare, s-ar putea să te confrunți cu căderea părului, să ai fața umflată și alte ramnificații. Broccoli poate provoca, de asemenea, nas înfundat și alte alergii cum ar fi erupții cutanate sau mâncărimi.
Este mai bine să eviți să consumi mai mult de 4 căni pe zi.

Afine consumate in exces devin nocive


Afinele pot scădea glicemia sub limită normală, ceea ce este periculos pentru diabetici. Dacă iei pastile, ai grijă deoarece afinele pot interfera cu acestea. Este posibil să observi dificultăți de respirație sau o respirație neregulată, deoarece afinele sunt bogate în vitamina K. O cană de afine este o cantitate sănătoasă.

Consumi în exces unul dintre aceste alimente sănătoase? Cum reziști tentației de a mânca mai mult?

 

Articolul precedentTipuri de prietene în viaţa unei mame
Articolul următorCe este mascarea ADHD?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau