Detoxifierea înseamnă eliminarea toxinelor din corp cu ajutorul unei selecţii sănătoase de alimente şi băuturi care să se consume de-a lungul zilei. Oamenii care au urmat o dietă detoxifiantă au declarat că se simt mai energizaţi, mai fresh şi mai plini de viaţă. Asta deoarece detoxifierea ajută la înlăturarea tuturor fluidelor şi materiilor dăunătoare din corp şi ajută la o sănătate mai bună alături de alte beneficii pentru sănătate. De obicei consumăm o grămadă de zahăr, grăsimi saturate şi trans, cafeină şi calorii în exces, care duc la luarea în greutate şi la o sănătate proastă. Înlocuirea acelor elemente cu unele naturale, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele şi alte lucruri sănătoase, te vor ajuta să îţi păstrezi sănătatea şi să fii fresh. Alimentele detoxifiante specifice iernii necesită un plan de detoxifiere specific iernii.
Detoxifierea corpului este cel mai bun lucru pe care îl poţi face în fiecare nou sezon şi va aduce următoarele beneficii:
Scapă corpul toxinele în exces.
Ajută la slăbire.
Întăreşte sistemul imunitar.
O piele mai sănătoasă.
O respiraţie mai bună.
Încurajează schimbările sănătoase.
Un păr mai sănătos.
O gândire mai clară.
O senzaţie de uşurare.
Beneficii anti-îmbătrânire.
Şi ce nu face?
Detoxifierea fierbinte
Când vorbim de o dietă detoxifiantă pentru iarnă, de obicei ne gândim la smoothie-uri reci, salate, sucuri pentru curăţare şi diete sănătoase, însă conform nutriţioniştilor holistici, acele diete sănătoase, acele smoothie-uri şi salate, nu sunt suficiente pentru a îţi detoxifia corpul în timpul iernilor aspre. Aceştia au creat o listă specială cu alimente detoxifiante cu numele de Detoxifierea fierbinte. Tot nutriţioniştii spun că pe timpul zilelor friguroase, trebuie să te încălzeşti cu hrană caldă. Asta înseamnă că nu este de ajuns să mănânci preparate calde, însă trebuie să ai grijă şi la ingredientele din ele. Există alimente care sunt calde energetic şi sănătoase, cum ar fi cele specifice popoarelor indiene, sau celor asiatice. Printre aceste alimente se numără sfecla, piersicile şi varza kale. Aceste alimente încălzitoare sunt mai uşor de digerat pe vreme rece şi te vor ajuta să absorbi nutrienţii esenţiali şi îţi vor ajuta corpul să fie sănătos şi bine încălzit. Iată cele 9 alimente care te ajută să te încălzeşti iarna, conform listei nutriţioniştilor.

Cele mai bune 9 alimente detoxifiante pentru iarnă

3Algele sau uleiul de peşte

Dacă eşti vegetariană, atunci trebuie să ştii că uleiul de alge este plin de acizi graşi Omega 3 care îţi întăresc imunitatea, îţi ascut creierul şi ajută în bătălia contra depresiei de sezon. Şi dacă nu eşti vegetariană, atunci peştele este o variantă bună, însă consumul lui în exces poate dăuna, aşa că se recomandă uleiul de peşte. Uleiul nu are gust de peşte, însă este plin de antioxidanţi din acesta. Te ajută să slăbeşti, ajută la menţinerea unei sarcini sănătoase, este bun pentru piele, creşte fertilitatea, luptă contra acneei şi încălzeşte intern organismul. Cele mai multe beneficii din uleiul de peşte se datorează acizilor graşi Omega3 care îmbunătăţesc sănătatea generală.

Articolul precedentChitosan
Articolul următorPerierea uscată desfundă porii şi exfoliază pielea

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau