Candva, jurnalul era la moda, insa, in zilele noastre, jurnalul este privit ca ceva pueril, tipic adolescentilor. Singurele momente in care vedem adultii tinand jurnale este atunci cand ne uitam la filmele politiste si vedem cum un jurnal ajuta la rezolvarea misterelor.

In ciuda faptului ca pare o risipa de timp si ceva copilaresc, un jurnal va este foarte benefic, iar atunci cand va veti deprinde cu acest obicei, nu veti lasa sa treaca nici o zi fara sa va asterneti cele mai profunde sentimente pe hartie.

Jurnalul unui adult nu va arata ca jurnalul unui adolescent, caci in el nu veti trece programul vostru de zi cu zi, ci veti scrie cele mai ascunse ganduri, veti povesti despre cele mai dureroase experiente si veti descrie cele mai frumoase stari ale voastre.

Acum, ca stiti la ce fel de jurnal ne referim, va invitam sa cititi despre beneficiile unui jurnal.

Citeste si:  Sănătate la pahar: cură de detoxifiere de 3 zile

Va veti descarca

Sunt anumite stari si idei pe care nu le puteti discuta cu cei din jurul vostru, dar totusi, simtiti nevoia sa va descarcati. In acest caz, un jurnal este exact ceea ce va trebuie. Jurnalul va accepta absolut tot ceea ce aveti in minte si in suflet, fara sa va contrazica si fara sa scape cuvinte din el.

Puteti scrie in jurnal toate dubiile voastre, toate secretele, visele si dezamagirile, fara sa va temeti ca veti fi deconspirat. Asternandu-va toate gandurile si sentimentele pe foaie, va va ajuta sa vedeti lucrurile altfel si sa realizati ca, de fapt, va scapau anumite piese din puzzel si doar recitind ceea ce ati scris, puteti rezolva anumite probleme.

Va ajuta sa nu uitati

Odata cu trecerea timpului, tindem sa repetam greselile trecutului, tindem sa acordam prea usor incredere persoanelor care ne-au dezamagit si tindem sa ne entuziasmam prea tare la anumite idei care, de fapt, in trecut, s-au dovedit a fi un esec.

Citeste si:  Pericolele ascunse ale bicarbonatului de sodiu

Un jurnal va va ajuta sa nu perseverati in greseli, pentru ca, recitind si retraind durerea din trecut, va veti gandi de doua ori inainte sa luati aceleasi decizii.

Un ultim lucru de precizat este ca, un jurnal va poate ajuta sa comunicati mai bine cu cei din jurul vostru, datorita faptului ca, in timp, veti fi mai capabili sa va deschideti fata de cei din jurul vostru si sa comunicati eficient.

Puteti opta pentru un jurnal tip agenda sau puteti alege sa scrieti pe calculatorul personal. Important este sa aveti acces mereu la el si sa fie usor de tinut la distanta de persoanele curioase.

Articolul precedentIdei practice pentru a te binedispune
Articolul următorSpune-mi care este culoarea ta preferata, ca sa-ti spun cine esti

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau