Salata de ardei copti si rosii

Salata de ardei copti si rosii

Ingrediente:

– 2 kg ardei gras
– 500-1 kg rosii
– 100 ml ulei
– 100 ml apa
– 50 ml otet
– 50 gr sare
– 4 legaturi marar

Preparare:

Se aleg ardei buni, de aceeasi marime, se spala, se scurg de apa si se sterg cu un servet. Se coc ardeii pe plita bina incinsa sau pe o tablita speciala asezata direct pe flacara. Se intorc pe toate partile, pana ce pielita se desprinde de pulpa ardeiului.
Cand sunt bine patrunsi, se pun intr-un vas, se presara cu sare si se acopera cu capac lasandu-se 10-15 minute (timp in care sarea absoarbe apa, iar prin aburire pielita se desprinde de pulpa cu usurinta). Se curata ardeii de pielita, udand mana intr-un castronel cu apa rece. Se taie cu varful cutitului pe lungime intr-o parte, se inlatura semintele si se taie varful coditei.
Se aseaza ardeii curatati in salatiera cu coditele in sus (uneori codita se infasoara in staniol sau se pune o felie de rosie). Se decoreaza cu rosii taiate felii si marar tocat. Se toarna sosul si se servesc la diferite fripturi sau la salata de vinete (prezentata ca intrare).

Citeste si:  Beneficiile painii negre - un stil de viata sanatos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau