Sunt milioane de romani care sufera de astm, afectiune care se traduce prin faptul ca bronhiile, care transporta aerul in plamani, se inflameaza si au spasme. Sute de mii ajung la spital in fiecare an si cateva mii de oameni decedeaza din cauza crizelor severe de astm.

Jumatate dintre persoanele care sufera de astm, au crize declansate de alergeni, cum ar fi mucegaiul, acarienii de praf si scuamele de animale. Desigur poti sa suferi de alergii si fara sa ai astm. De exemplu poti avea febra fanului (rinita alergica de sezon). Aceasta afectiune apare atunci cand sistemul tau imunitar confunda polenul din iarba, copaci sau plante, cu un raufacator si atunci incepe sa lupte, iar tu vei incepe sa stranuti, te vor manca ochii si ti se vor inrosi, ti se va infunda sau iti va curge nasul si te vei simti obosita.

Insa indiferent daca ai astm, ori astm si alergii, sau doar alergii, probabil ca ai observat ca simptomele se inrautatesc. Numarul celor afectati de astm a crescut in ultimii 25 de ani, numarul persoanelor care sufera de aceasta boala s-a cvadruplat si numarul deceselor cauzate de astm s-a dublat. Pe langa asta, oamenii care au febra fanului, observa ca in fiecare an alergiile sezoniere devin din ce in ce mai grave. Ce se intampla? S-ar putea sa fie de vina schimbarile din mediul inconjurator.

Citeste si:  6 lucruri care s-au întâmplat atunci când am renunţat la produsele lactate pentru 3 săptămâni

Iar aceste alimente si plante, ar putea sa fie rezolvarea la problemele tale cu alergiile.

Broccoli
Este bogat in vitamina C, vitamina care scade simptomele alergiilor. O portie de broccoli crud contine cam 80mg de vitamina C. Studiile au aratat ca un nivel scazut de vitamina C in corp, creste riscul de a face astm.

Citricele
Citricele sunt o alta sursa excelenta de vitamina C, o portocala mare continand aproape 100mg. Jumatate de grapefruit mare contine 60 de mg de vitamina C.

Legumele cu frunze verzi cum ar fi varza Kale

Aceasta leguma cu frunze verzi este bogata in carotenoizi, care s-a dovedit ca ajuta in lupta contra simptomelor de alergii. Pentru a creste absorbtia lor, soteaza putin frunzele in ulei de masline. Spanacul este de asemenea foarte bun, deoarece contine acid folic, nutrient asociat unui risc mai scazut de reactii alergice.

Urzica
Suplimentele cu urzica pot ajuta la mentinerea sub control a simptomelor alergiei. Doza recomandata este de 500mg, de trei ori pe zi. Acum insa este cel mai potrivit moment sa cumperi urzicile proaspete din piata.

Citeste si:  10 alimente care luptă contra răcelii şi gripei

Brusturele dulce
Aceasta planta este bogata in elemente antialergice si este la fel de eficienta ca antihistaminicele care tin sub control simptome ca stranutul, mancarimile, nasul care curge si ochii inlacrimati. O diferenta ar fi ca, la fel ca si in cazul altor tratamente cu plante, efectul apare dupa cam cinci zile.

Ceapa si usturoiul
Ambele sunt bogate in quercetina, antioxidant care lupta cu alergiile. Si merele sunt o buna sursa de quercetina.

Supa anti-alergii
1. Se fierbe o ceapa cu tot cu coaja si un catel de usturoi.
2. Se adauga ½ cana de frunze si radacina de primula-ciubotica cucului
3. Dupa ce se fierbe 5 minute, se adauga 1 cana de frunze de urzica si 1 cana de tije de telina taiate cubulete. Se fierbe la foc mic intre 3 si 10 minute.
4. Se condimenteaza cu otet de vin, piper, ardei iute, turmeric, pudra de curry sau seminte de telina.
5. Se scoate coaja de la ceapa si se serveste supa calda.

Articolul precedent7 rezultate incredibile pe care 30 de minute de mers pe jos, ti le pot aduce
Articolul următorFiecare copil minte – smecheria este sa stii cum sa te descurci cu asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau