Modul actual în care mănâncă românii, îi face să îşi schimbe starea naturală de bine a corpului, ceea ce înseamnă că se transformă într-un popor anxios, agitat, cu stări schimbătoare. Noroc că starea de fericire poate fi obţinută printr-o simplă furculiţă plină cu mâncare benefică pentru creier. Oamenii ar trebui să se se axeze mai mult pe alimentele pentru creier şi pe grăsimile care dau o stare de bine. Imediat cum vei schimba puţin felul în care mănânci, vei începe să simţi beneficiile, adică vei fi mai energizată şi vei avea o dispoziţie mai stabilă. Din momentul în care începi să faci alegerile potrivite, instant, creierul tău va începe să devină mai bun.
4Asparagus
Asparagus-ul se află în topul alimentelor vegetale care sunt o bună sursă de triptofan, element ce reprezintă baza pentru crearea serotoninei, unul dintre neurotransmiţătorii principali ai stării de bine ai creierului. Nivelul crescut de acid folic este alt avantaj al asparagus-ului. Cercetările au arătat că până la 50% dintre persoanele care suferă de depresie, au un nivel scăzut de acid folic. La fel ca triptofan-ul, este un factor necesar în crearea neurotransmiţătorilor. Poţi adăuga asparagus-ul în meniu şi dacă ai de gând să bei alcool. Enzimele din acesta sunt foarte eficiente în descompunere alcoolului din sistem, astfel prevenind o eventuală mahmureală, iar asta nu te poate face decât fericită.