Reteta ciocolata vegana cu alune facuta in casa

Ciocolata cu alune are un loc special in inima mea. Este o amintire placuta din copilarie si asa ca mi-a placut intotdeauna. Este dificil sa obtinem o ciocolata cu alune de calitate, fara lactate, fara sa ne abtinem sa ne zgarcim la alune, asa ca am decis sa fac una singura, mai ales ca aveam in camara o punga mare de unt de cacao, pe care trebuia sa o folosesc imediat.

Aceasta ciocolata de casa este foarte usor de facut si singurul lucru la care trebuie sa fiu atenta este sa nu supraincalzesc untul de cacao deoarece nu face fata excesului de caldura. Aceasta reteta este o reteta simplificata de ciocolata prin faptul ca nu necesita temperare asa ca am adaugat unt de alune. Repet de mai bine de o saptamana si nu au existat reclamatii – dispare de sub ochii mei cu toate ca incerc sa ma limitez la consumul sau😉.





Ingrediente:
400 g alune
50 g unt de cacao
50 g cana zahar sau 45 ml sirop de artar
40 g pudra de cacao neinducita
sare de mare fina

Citeste si:  Turtă dulce raw

Metoda de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 ° C (fără ventilator).
Asezam alunele pe o tava mare de copt si le prajim la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute pana capata o culoare aurie.
Asezam alunele prajie in mijlocul unui prosop de bucatarie si le frecam intre palme pana le slabim pielita. Lasam nucile sa se raceasca.
Punem 2 cani de alune intr-un robot de bucatarie si le procesam timp de aproximativ 10-15 minute, pana obtinem un unt de alune fin.
Daca este in bucati mari, taiem untul de cacao mic si il topin incet la foc mic.
Odata topit il amestecam cu zaharul sau siropul de artar, praful de cacao si sarea de mare. Amestecam pana se incorporeaza bine.
Apoi amestecam 50 g de unt de alune pe care le-am facut mai devreme. Le amestecam cu o spatula pana se incorporeaza complet.
Turnam ciocolata topite in forme curate si uscate. Acoperim cu alune intregi si punem la frigider.

Citeste si:  Cum facem o reteta de paine fara drojdie - maia naturala

Nu recomand zahar cristale deoarece ciocolata nu atinge temperatura necesara pentru a topi zaharul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau