Pufos, bogat în arome, dulce şi aspectuos, acest cozonac vegan este o încântare pentru ochi şi stomac.
Este potrivit pentru masa de Crăciun şi cu siguranţă îi va încânta pe toţi cei dragi. Se face uşor şi nu trebuie să ai cine ştie ce experienţă în bucătărie, plus că nu ai nevoie de multe ingrediente: smochine confiate (pentru dulceaţă), melasă (pentru un gust bogat) şi condimentele, iar acum mai e nevoie doar de câteva alte ingrediente şi puţin timp în care cozonacul să se coacă şi desertul de sărbători este gata. Este o reţetă care conţine fier, datorită melasei şi fibre datorită făinei integrale. Deşi poate fi consumat şi simplu, acest cozonac devine delicios când feliile sunt puţin prăjite, asta pentru cine adoră textura aceea de margine crocantă… Îl poţi servi şi la micul dejun, nu doar la masa de Crăciun, împreună cu nişte iaurt şi fructe de pădure.

Citeste si:  Reteta de paine pentru petreceri - Foccacia delicioasa

Ingrediente
1 ou vegetal din seminţe de in măcinate(1 lingură de in, amestecată cu 2.5 linguri de apă)
2 căni făină integrală de alac
1½ linguriţă de praf de copt
½ linguriţă de bicarbonat
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă de ghimbir măcinat/sau pudră
¼ linguriţă nucşoară
un praf de sare
2½ linguriţe de sirop de arţar
2 linguriţe de melasă de sfeclă de zahăr
2 linguriţe de ulei de cocos
1 cană de smochine confiate tăiate
1 cană de lapte vegetal

Preparare
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180C
2. Formează oul de in într-un bol şi lasă-l să se îngroaşe, în timp ce tu te apuci de cozonac
3. Într-un bol încăpător pune făina, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoara, ghimbirul, nucşoara şi sarea.
4. Pune într-o tigaie, pe foc mediu, siropul de arţar, melasa, uleiul de cocos şi bucăţelele de smochine şi amestecă-le bine aproximativ 2 minute
5. Toarnă amestecul din tigaie, oul vegetal şi laptele peste făină şi amestecă uşor
6. Toarnă coca într-o formă de cozonac acoperită cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei vegetal şi bag-o la cuptor pentru 45-50 de minute, sau până când trece de testul scobitorii.
7. Lasă cozonacul să se răcească pentru cel puţin jumătate de oră, apoi îl poţi tăia şi servi în funcţie de preferinţe.

Citeste si:  Reteta macaroane cu sos de rosii
Articolul precedent“M-am plictisiiiiit”
Articolul următorTurtă dulce raw

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau