Aceste patru alimente sunt de obicei pe lista neagră a celor care ţin diete, însă avocado-ul, bananele, năutul şi nucile sunt alimente nutritive care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, chiar şi din a celor care vor să slăbească. De fapt, aceste alimente pot fi alegeri minunate pentru cei care vor să slăbească şi care vor să mănânce sănătos.

Avocado
Avocado-ul nu conţine atât de multe calorii cum cred persoanele care vor să slăbească. Cu 160 de calorii per 100 de grame, acesta este echivalentul a jumătate de fruct. Fanii avocado-ului îl folosesc acum şi în prăjituri şi îngheţate, ca substitut pentru unt sau lapte. Pe lângă că este cremos şi are o aromă minunată, avocado-ul are şi un indice glicemic scăzut. Cu alte cuvine, nu face insulina să dea pe afară, promovând acumularea grăsimii. Este plin de vitaminele E şi K şi conţine grăsimi sănătoase care scad colesterolul rău.

Citeste si:  Dieta doctorului Dukan, sau cum sa slabesti mancand numai carne

Bananele
Cu 89 de calorii la 100 de grame, banana este substitutul ideal pentru deserturi sau gustările de după-amiază cum ar fi prăjiturile sau biscuiţii. Banana este bogată în potasiu, magneziu şi mangan şi are o mulţime de beneficii pentru sănătate, în special pentru că ajută digestia şi dă senzaţia de saţietate. Caută bananele care nu sunt foarte coapte pentru a beneficia de un indice glicemic scăzut. Fructul este mai dulce când este copt şi când este pasat.

Năutul
Adesea asociat mâncărurilor săţioase şi felurilor încărcate, năutul este evitat de persoanele care vor să slăbească. Năutul este de fapt o bună sursă de proteine, cu un indice glicemic foarte scăzut, deoarece conţine multe fibre. Cu toate astea, năutul poate crea probleme persoanelor cu sistem digestiv sensibil.

Citeste si:  Provocarea barbatului Alfa - o dieta de 10 saptamani

Nucile
Nucile aduc beneficii excelente pentru sănătate, atâta timp cât nu exagerezi cu cantitatea lor, deoarece 100 de grame de nuci conţin 460 de calorii. Sunt bogate în grăsimi sănătoase Omega3, protejează inima şi sunt o sursă de antioxidanţi şi fibre. Nucile mai conţin şi melatonină, fitosteroli şi arginină, toate fiind esenţiale pentru o sănătate bună. Câteva studii au arătat că nucile pot contribui la procesul de slăbire, deoarece scad pofta de ronţăit. Încearcă să presari câteva nuci pe salate, în cereale sau muesli.

Articolul precedentLumină după întuneric
Articolul următor5 paşi care au ajutat o femeie să slăbească 30 kilograme şi să îşi transforme viaţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau