Acesta este felul prin care vei da memoriei tale un real ajutor.
Vei afla în curând că aceste alimente sunt delicioase, uşor de găsit şi că nu trebuie să faci aproape nici un efort pentru a le include în dietă, iar beneficiile sunt minunate. Include măcar cinci dintre aceste produse în alimentaţia ta zilnică (deşi poţi oricând să incluzi mult mai multe dintre ele). Cu cât vei consuma mai multe alimente benefice pentru creier, cu atât te vei simţi mai bine
13Fasolea
Probabil că fasolea este cel mai desconsiderat aliment din dieta pe care o urmezi. Fasolea are o cantitate mare de vitamina B6 şi acid folic, ambele contribuind la scăderea nivelului de homocisteină din corp. O cantitate mare de homocisteină, adesea înseamnă un risc crescut de boli de inimă, accident vascular sau de îmbătrânire precoce. Fasolea roşie şi cea neagră sunt cele mai bogate în vitamina B6 şi acid folic. O altă vitamină care se regăseşte în acest aliment este tiamina, care este parte integrantă a producţiei de energie, a celulelor creierului şi a funcţiei cognitive. Cunoscută şi sub numele de vitamina B1, tiamina este necesară în producerea unui neurotransmiţător numit acetilcolină, astfel că tiamina este vitală pentru o memorie sănătoasă.