Acesta este felul prin care vei da memoriei tale un real ajutor.
Vei afla în curând că aceste alimente sunt delicioase, uşor de găsit şi că nu trebuie să faci aproape nici un efort pentru a le include în dietă, iar beneficiile sunt minunate. Include măcar cinci dintre aceste produse în alimentaţia ta zilnică (deşi poţi oricând să incluzi mult mai multe dintre ele). Cu cât vei consuma mai multe alimente benefice pentru creier, cu atât te vei simţi mai bine
19Salvia
Când vine vorba de sănătatea creierului şi acuitatea mintală, probabil că nu dai prea multă atenţie plantelor, însă acestea sunt de fapt printre cele mai puternice alimente de care te poţi folosi. Plantele par a avea un potenţial extraordinar în prevenirea bolilor de creier şi în menţinerea sănătăţii acestuia. Cercetătorii au ajuns la concluzia că salvia le-ar putea veni în ajutor persoanelor care suferă de boala Alzheimer. Această plantă este binecunoscută pentru faptul că ajută în calmarea sindromului premenstrual sever şi în alinarea simptomelor menopauzei, însă poate cel mai mare beneficiu pe care uleiul esenţial de salvie îl are, este că ar putea proteja materialul genetic de orice fel de daune.
Conform rezultatelor unui studiu, compuşii din salvie ar putea proteja celulele ADN şi ar putea chiar stimula refacerea celulelor din ADN care deja au avut de suferit. Deşi cercetările sunt încă la început şi nu au existat testări făcute pe oameni, aceste progrese ar putea fi de ajutor în prevenirea şi tratamentul bolilor genetice, cât şi în tratarea bolilor cu componente genetice, printre care cancer, boli de inimă şi multe altele. Salvia proaspătă este foarte bună de pus în supe, fripturi şi preparate cu pui. Dacă se sotează cu puţin ulei de măsline, merge de minune cu mai multe preparate din paste.