Vine sezonul dovleceilor și, pe lângă faptul că aceștia sunt delicioși și se pot folosi în diverse rețete, atât în forma lor crudă, cât și gătiți, ei sunt plini de nutrienți și conțin 90% apă, ceea ce înseamnă că au puține calorii, dacă sunt consumați corect.

Beneficiile dovleceilor nu se opresc doar la faptul că numărul de calorii este foarte mic, ci aceștia stimulează digestia datorită fibrelor, au efect antiinflamator grație mineralelor pe care îi conțin, ajută sistemul nervos datorită faptului că au un aport mare de vitamina B și sunt o adevărată sursă de antioxidanți.

De cele mai multe ori, dovleceii sunt prăjiți în ulei și se consumă cu usturoi, sau sunt făcuți pane, dar noi nu ne oprim aici și că vom prezenta cele mai delicioase și mai simple rețete cu dovlecei, pe care le poate face oricine.

Citeste si:  Beneficiile consumului de pătrunjel

1.Dovlecei gratinați

Aceste legume sunt perfecte pentru a fi gratinate. Merg foarte bine combinate cu roșii, cu ceapă și bineînțeles, cu brânză sau cașcaval. Tăiați dovleceii rondele, puneți un strat de doveleci în tavă, condimentați, apoi adăugați un strat de ceapă și repetați procedeul până când ajungeți la mărimea dorită. La sfârșit puneți smântănă și cașcaval sau brânză rasă.

2.Dovlecei umpluți

Puteți să procedați cu dovleceii exact ca și cu ardeii umpluți, sau puteți să-i taiați pe jumătate, să scoateți conținutul cu o lingură și să îi umpleți cu orice fel de umplutură, începând cu carne tocată și până la cașcaval. După ce i-ați umplut, îi așezați pe o tavă și introduceți dovleceii la cuptor, iar rezultatul va fi delicios.

Citeste si:  Lectura și ceaiurile - elixir pentru suflet

4. Chiftele

Dovlecii tineri, dați la răzătoare, cu telemea de vacă, usturoi pisat, ou, puțină faină, sare, piper și pătrunjel sau mărar verde, după preferințe. Doar de atât aveți nevoie pentru a face cele mai delicioase chiftele din dovlecei, pentru întreaga familie.

Dovleceii funcționează perfect în foarte multe feluri de mâncare. Merg puși și pe pizza, merg în diverse tarte, în risotto, budincă, lasagna, paste, salate, clătite și toncănițe. Gospodinele pot pune dovlecii și în oțet, așa cum se procedează și cu castreții. Nu uitați și de florile de dovlecei, preparete pane. Acestea sunt delicatese.

Recomandarea noastră este să folosiți dovlecii cu tot cu coajă pentru că și în coajă sunt multe substanțe active, deloc de neglijat.

Articolul precedentDe ce femeile sunt mai vulnerabile în fața stresului
Articolul următorÎnvață să pui punct confictelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau