Lectura și ceaiurile – elixir pentru suflet

Ai stat să te gândești ce te relaxează cel mai mult după o zi lungă de muncă? De cele mai multe ori un duș cald, o carte bună și un ceai care te încânta prin culoare și gust. Acesta este momentul profund de relaxare când stai liniștit pe canapea și savurezi un ceai de plante în timp ce citești câteva rânduri dintr-o carte care se potrivește perfect stilului tău.Ai nevoie de un elixir pentru suflet care te face sa te simți cu adevărat bine.

Iar dacă e vară și locuiești la casă, este momentul ideal să stai pe un șezlong la umbră, sau la soare cum îți place și să te răsfeți. Trebuie să îți oferi câteva clipe de liniște în care să te dedici total relaxării, să te detașezi complet de toate obligațiile zilnice pe care le ai. Ia-ți răgaz cel puțin o oră, după ce ai terminat programul de muncă și vei vedea că te vei simți imediat un alt om.

Este foarte important să te tratezi cu respect tu pe ține însuți, să îți acorzi acele câteva minute de pace și liniște de care ai atâta nevoie. Nu încerca să faci mai mult decât poți și nu forța notă. Dacă consideri că doar munca te reprezintă o să ajungi să nu mai ști de fapt ce înseamnă cu adevărat să trăiești. Viața are un ritm alert pentru toți însă este extrem de important să ști când să pui punct. Chiar dacă o să muncești astăzi până noaptea, mâine o iei de la capăt și tot așa și o să ajungi în curând să acumulezi prea multă oboseală, care în timp îți face rău. Descoperă acel elixir pentru suflet care te face sa te redescoperi ca om.

Citeste si:  Filme pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu

De ce să nu te gândești puțin și la tine? Cu siguranță meriți tot ce e mai bun. Găsește în fiecare zi o ora liberă în care să faci ceea ce îți place. Iar dacă te regăsești printre cuvintele mele și ești o iubitoare de cărți de ce să nu îți mai îmbogățești sufletul cu încă o lectură impresionantă? De ce să îți iei doza de sănătate dintr-o cană de ceai cald și să te bucuri liniștită de aceste clipe de relaxare? Nu ai nici un motiv să spui nu.

Iar dacă cititul nu face parte din pasiunea ta, cu siguranță ai un alt hobby. Fructifică-l și vei vedea că vei recăpăta imediat un tonus energic. Poate îți place să croșetezi, sau să faci rebus, să gătești sau orice altceva ce îți aduce mulțumire deplină și reprezintă un elixir pentru suflet.
Nu e atât de important ce anume faci să te relaxezi, contează să îți oferi câteva clipe doar pentru tine în care să nu te gândești la nimic altceva. Consideră că în fiecare zi după ce termini activitățile legate de muncă, casă și copiii meriți o clipă de răsfăț. De fapt, nu, gândește-te că acesta este premiul cel mare pe care îl primești la sfârșitul fiecărei zile și merită să profiți din plin de el.

Citeste si:  Cum să asortați bijuteriile cu nuanța hainelor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau