Probabil mulți dintre voi nu știați până acum ce beneficii are planta minune pe care o găsiți în gradina bunicii. Bogat în fier, magneziu, potasiu și fosfor, vitamine și provitamine, pătrunjelul are o acțiune complexă în tratarea și prevenirea nenumăratelor boli. Dacă până nu demult pătrunjelul era folosit doar ca și condiment pentru a aroma preparatele gospodinelor, acum acesta este un aliat al organismului în lupta cu factorii externi și interni. Ceaiul de pătrunjel are numeroase beneficii chiar dacă unele dintre acestea nu sunt demonstrate științific.

Iată care sunt beneficiile consumului de ceai de pătrunjel

  1. Întărește imunitatea-datorită cantității foarte mare de fier pe care o conține, pătrunjelul este un bun aliat în orice perioadă a anului. Ajută organismul în lupta cu virușii, motiv pentru care este aliatul numărul unu în orice sezon.
  2. Tratează depresia- astenia de toamnă sau primăvară pot fi uitate dacă adaugi în dieta ta zilnică o cană de ceai de pătrunjel. Acesta ajută la buna funcționare a sistemuuli nervos și creează o stare de bine în organism.
  3. Ajută la funcționarea mai bună a glandei tiroidale- pătrunjelul ajută în lupta cu nucleii tiroidieni și sprijină funcționarea optimă a glandei
  4. Ajută la curățarea rinichilor- se recomandă ca ceaiul să fie băut după fiecare masă în jurul prânzului, dar nu mai mult de o lună.
  5. Combate impotența la bărbați și sprijină fertilitatea la femei- se consumă pulbere de pătrunjel o perioadă de o lună și jumătate de cel puțin de două ori pe zi
  6. Ajuta la slăbire- pentru a susține organismul în lupta cu kilogramele în plus se recomandă ca pe parcursul unei zile să se consume un ceai preparat dintr-o legătură de pătrunjel și un litru de apă
Citeste si:  Tu știi ce este, de fapt, yoga?

Se recomandă totuși să nu se depășească doza zilnică recomandată întrucât poate crește starea de excitalbilitate a organismului și poate duce chiar și la nervozitate.  Pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni se recomanda să discutați cu medical dumneavoastră în prealabil.

Articolul precedentPrăjitură rapidă fără coacere făcută cu copii și pentru copii
Articolul următorAdopta stilul vestimentar al lui Blake Lively

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau